מט"ח: הדולר קוטע יומיים של עליות ומשיל 0.24%
לאחר יומיים של עליות, הדולר מאבד היום גובה כנגד השקל ושערו היציג נקבע על 4.226 שקל. האירו סגר את יום המסחר בעליה של 0.03% לרמה של 5.759 שקל.
כאמור, בעוד שהמסחר בדולר נמשך במגמה שלילית, האירו דווקא ממשיך להתחזק מול השקל, אם כי בשיעור זניח. ביום שישי רשם הדולר עלייה של 0.55% למול השקל ושערו היציג נקבע ברמה של 4.236 שקלים. האירו התחזק ביום שישי ב-0.14% ושערו היציג נקבע ברמה של 5.758 שקלים. ניראה כי מיעוט ההתרחשויות ומיעוט החדשות בשווקים האמריקאיים, עשויים למשוך את הבורסה המקומית לעליות ולהעניק תמיכה למטבע הישראלי בטווח הקצר.
נתוני מדד התעסוקה במגזר הלא חקלאי אשר פורסמו ביום ה' שעבר ע"י חברת ADP האמריקאית, הציגו נתונים גבוהים מין המצופה על K150 ובכך הציבו רף ציפיות גבוה לקראת פרסום נתוני מדד התשלומים במגזר הלא חקלאי בארה"ב. ואכן מדד התשלומים במגזר הלא חקלאי גם כן הציג נתונים גבוהים K132. עם זאת, פרסום זה לא השפיע השפעה של ממש ולא הצליח לדחוף את הדולר כלפי מעלה. באופן כללי השוק הגיב במתינות לפרסומים החיוביים לכאורה, ובמסחר מול חלק מהמטבעות אף נרשמו ירידות שערים. שאר החדשות מהשבוע שעבר בארה"ב היו חדשות חיוביות עבור הדולר אך למרבה ההפתעה השפיעו באופן מינימלי בלבד על המטבע האמריקאי.
השבוע צפוי לוח החדשות של ארה"ב להיות דליל יחסית למעט יום חמישי ושישי, שם צפוי פרסום מאזן המסחר בארה"ב, מדד מכירות קמעונאיות וסנטימנט הצרכנים של אונינברסיטת מישיגן.
היום צפוי להתפרסם מדד אשראי הצרכנים החודשי בארה"ב, אך למרות שמצפים לפרסום נתונים גבוהים מין הקודמים להם, נראה כי לא יהיה די בכך על מנת להניע התחזקות משמעותית במטבע האמריקאי, והסיבה לכך היא רצף החדשות הצפויות להגיע מאירופה – וזאת מול הדלילות החדשותית היחסית בשווקים האמריקאיים. בסך הכל נראה כי המסחר בדולר יתנהל בטווחים הקבועים.
לעומת ארה"ב, השוק האירופי הפגין את כוחו בסוף שבוע שעבר כאשר כל המדדים האירופיים פרסמו מדדים גבוהים מין הצפוי. מדד הייצור התעשייתי בבריטניה, מדד התוצרת היצרנית, הזמנות המפעלים בגרמניה – כולם נקבעו גבוהה מין הנתונים הצפויים. גם היום, לאחר פרסום הנתונים הנמוכים של מדד ה PPI בבריטניה, הפאונד הבריטי בכל זאת ממשיך להתחזק.