מנכ"ל "קפה קפה": זיכיון לסניף - 40 אלף דולר

עם תכנון לצמוח ל-45 סניפים במיקומי PRIME עד סוף 2007 ולכניסה לבולגריה, רומניה, וטורקיה, אבינועם בן-מוחה מאמין בזכיינות תחת פיקוח ושלמרות 9 רשתות קפה בישראל - יש עדיין מקום לצמיחה
אפרת אדיר |

תרבות הישיבה בבתי קפה בישראל נמצאת במגמת גידול שנתית, בעיקר באזורים מחוץ לתל-אביב כמו אזור השרון. שוק הקפה בישראל נאמד ב-1.9 מיליארד שקל בשנה וכיום, קיימים בישראל כ-230 בתי קפה אשר שייכים ל-9 רשתות קפה, ביניהן, ארומה, קפה קפה, קפה ג'ו, ארקפה, לחם ארז, קופי בין, קפה הלל, אילנ'ס ורשת אספרסו בר.

על אף שמרבית רשתות הקפה פועלות בשיטת שירות עצמי (דלפק), ניכרת לאחרונה עדיפות הצרכנים לשירות מלא באמצעות מלצרים. אחת מהרשתות המובילות בענף היא רשת "קפה קפה", המסכמת בימים אלה 6 שנות פעילות ומתכננת השקעה של למעלה מ-5 מיליון דולר במיתוג מחדש ופתיחת 15 סניפים נוספים עד סוף ספטמבר 2007, מתוכם 10 סניפים כשרים.

בראיון ל-BizTv, מספר מנכ"ל הרשת, השף אבינועם בן מוחה, על אסטרטגיית הרשת לגדול מ-22 סניפים קטנים כיום ל-45 סניפים עד סוף שנת 2007 הממוקמים בסמוך למרכזי קניות ובילוי במיקומי PRIME, כמו גם כניסה לקניונים עם סניפים גדולים כמו קריון, קניון בת ים, לב המפרץ ועזריאלי.

40 אלף דולר לזיכיון

נוסף על התרחבות הרשת בארץ והפיכתה לשנייה בגודלה מבין רשתות הקפה, אחרי רשת ארומה, המונה 69 סניפים כיום, מתכנן בן-מוחה גם מהלך התרחבות מחוץ לגבולות הארץ במדינות מזרח אירופה: רומניה, בולגריה, הונגריה ואפילו בטורקיה ובארה"ב. זאת, לאחר שהסניף הראשון של הרשת מחוץ לישראל הוקם בשנת 2006 בסופיה, בולגריה. "הסניף בסופיה היה הראשון בתוך קניון ובזכות ההצלחה שם, החלטנו להיכנס לקניונים גם בארץ", אומר בן מוחה.

רשת "קפה קפה" נוסדה בשנת 2001 ונמצאת בבעלות מלאה של איש העסקים רונן נימני. הרשת מחזיקה בבעלות מלאה על 2 סניפים הממוקמים במתחם כיכר המדינה בתל אביב. "כל יתר הסניפים נפתחו וייפתחו בשיטת הזכיינות", אומר בן מוחה ומסביר את השיטה: "דמי הזיכיון לסניף עומדים על 40 אלף דולר, כאשר על הזכיין להפריש בערך 5% מהמחזור לתמלוגים, לצד תשלום של 1.5% ממחזור הפעילות של הסניף לקרן הפרסום".

אולם, השקעה כספית אינה מספיקה ועל הזכיין לעמוד גם ברמת השירות, הפרסום והעיצוב הרשתיים, ומופעל עליו מערך שירות בקרה של צוות מיומן העובר בין הסניפים מידי יום ומפקח שהסניף מתנהל על-פי אמות המידה של הרשת, כמו גם הפעלת מערך לקוח סמוי. בנוסף, הזכיינים מחוייבים לרכוש את הקפה של הרשת ולעבוד עם ספקים מורשים שלה.

פרסום ב-800 אלף שקל

למרות ריבוי רשתות הקפה בארץ, סבור בן מוחה, כי יש מקום לכולם ואף לצמיחה ואינו רואה ברשת "ארומה" איום. "ארומה פועלת בשיטת הדלפק ואנחנו פועלים בשיטת השרות המלא באמצעות מלצרים, לכן אנחנו שונים מארומה מבחינה ארגונית, תמהיל המוצרים ושיטת העבודה. גם מיקום סניף של קפה קפה בסביבת ארומה רק תורם לתחרות בענף", מסביר בן-מוחה.

מדיניות הרשת מבחינת פרסום היתה להימנע מפרסום לאורך השנים. כעת, מתוכננת השקעה כספית של למעלה מ-800 אלף שקל בשנה לפרסום על גבי אוטובוסים, במגזינים מובילים ושת"פ עם שבועון "רייטינג" בהפקת עיתון בידורי המחולק בסניפי הרשת.

הסלוגן החדש שנבחר לרשת במסגרת תהליך המיתוג מחדש הוא: "cafe cafe take your time", ומבטא, לדברי בן-מוחה "את המסר הערכי של הרשת המעודד את הלקוחות לשבת וליהנות מחווית בית הקפה, בניגוד לתרבות ה-TAKE AWAY הנהוגה לאחרונה בישראל".

מחזור המכירות של רשת "קפה קפה" בשנת 2006 נאמד בכ-50 מיליון שקל, לעומת 27 מיליון שקל בשנת 2005. עד סוף 2007, צופה בן-מוחה למכירות בסך 120 מיליון שקל לרשת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה