מנכ"ל IBM: החדשנות היא שינוי במודל העסקי

ראיון מצולם עם מאיר ניסנסון מ-IBM, עם מנכ"ל תשלובת החלב של תנובה, ליעד כהן ויו"ר אקסלנס נשואה, רוני בירם על חדשנות ומה שהיא עושה לעסקים
אפרת אדיר |

מנכ"ל IBM ישראל, מאיר ניסנסון טוען, כי המהפכות שחלו בתחום הטכנולוגי והגיאופוליטי מאלצות את כל עולם העסקים להשתנות. בראיון ל-BizTv מסביר ניסנסון, כי "לא מספיק לחדש בתחום המוצר הפיסי, אלא במודל העסקי, בבסיס העסקים". ניסנסון היה בין הבכירים שהשתתפו אתמול בכנס חדשנות שערך מגזין "דה מרקר" דנו בפנים החדשות של החדשנות בעסקים וכיצד ניתן להטמיע חשיבה חדשנית בארגון.

מנכ"ל תשלובת החלב של תנובה, ליעד כהן, חושב ששוק מוצרי הצריכה בכלל וענף המזון בפרט נחשב לחדשני. כדוגמא על חדשנות בתנובה הוא מציין את החדרת "יופלה לבן", השקת שוקו מופחת סוכר והפעילות השיווקית של "חפש את התרנגול" של שוקו SHOCK בפסטיבלי הקיץ. "אני מחשיב חדשנות בתנובה כשינוי תרבותי ולאו דווקא מהלך ספציפי של החדרת מוצר חדשני. ב-4 השנים האחרונות אני מסתובב בסופרמרקטים, מקשיב ללקוחות ולומד מהם על תחומים לשיפור", אמר כהן.

גם בתחום הפיננסים ניתן לשלב חדשנות, ציין רוני בירם, יו"ר ובעלים של בית ההשקעות "אקסלנס נשואה". לדבריו, המהלך של השקת תעודות הסל "קסם", בתקופת טרום ועדת בכר, הניבה היקף נכסים של 10 מיליון שקל ותרומה של 25% מהכנסות החברה שהגיעו מתעודות הסל. בסך הכל, מעריך בירם כי הכנסות כל השוק מתעודות סל עומד על 250 מיליון שקל. "האבולוציה של חדשנות באה בסופו של דבר לטובת הצרכן", מסכם בירם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה