עלות הקייטנות - יותר ממשכורת ושליש של אשה עובדת

כך עולה מסקירה כלכלית של דן אנד ברדסטריט. משכורת ממוצעת של נשים בישראל היא כ- 5500 היא ועלות הקייטנות לילדים לחודש כ- 7866 שקל
יוסי פינק |

סקירה כלכלית שערכה חברת דן אנד ברדסטריט ישראל לבחינת עלות הקייטנות למשקי הבית בישראל , מעלה כי על מנת לממן את הקייטנות לילדים נחוץ יותר ממשכורת ושליש של אישה עובדת. היקף ההוצאה על קייטנות בישראל יגיע השנה לסכום של כ- 550 מיליון שקל.

מנתוני הסקירה עולה כי מחיר ממוצע של קייטנה ל- 15 יום עומד על כ- 1,710 שקל, כך שעלות חודשית לילד עומדת על 3,420 שקל. כיום מספר הילדים הממוצע למשק בית בישראל עומד על 2.3 כך שעלות הקייטנות לחודש, על פי נתונים אילו, מגיעה לכ- 7866 שקל לחודש למשק בית.

כלכלני דן אנד ברדסטריט מוסרים כי משכורתה הממוצעת של אישה עובדת בישראל עומדת על כ-5,500 שקל (משכורת ממוצעת הכוללת גם משרות חלקיות ), כלומר על מנת לממן את הקייטנות דרושה יותר ממשכורת ושליש של אישה עובדת. בהשוואה למשכורתו הממוצעת של גבר עובד בישראל, המגיעה לכ- 8,500 שקל, ניתן לראות כי אם הגבר מממן את הקייטנה העלות תגיע לכ-92% ממשכורתו, כלומר רובה של המשכורת נשאבת למימון הקייטנות.

עוד מוסרים כלכלני דן אנד ברדסטריט שגם השנה, בדומה לשנים האחרונות, עולה נתחם של הקייטנות "המיוחדות", ילדי ישראל כבר לא מסתפקים בשוקו ולחמנייה, אלא דורשים קייטנות עם אטרקציות ופעילויות מיוחדות.

מנכ"ל חברת דן אנד ברדסטריט , ראובן קובנט, מציין כי נתונים אלו משקפים את האבסורד הקיים במגזר העסקי שכן מערכת החינוך במדינת ישראל אינה תואמת את שעות הפעילות במגזר העסקי. לדבריו, משפחה שבה שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה נאלצת לממן במהלך כל השנה ובמהלך החופשות פתרונות פרטיים לילדים בעלויות אשר במקרים רבים עולות על ההכנסה השנתית הממוצעת של אחד מבני הזוג. זאת בהשוואה למדינות המערב בהם ניתן לראות חפיפה מלאה של שעות הפעילות במערכת החינוך לשעות העבודה המקובלות במשק, ובנוסף, קיימים פתרונות מסובסדים לתקופת החופשות .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה