בנק הפועלים: האינפלציה תעמוד בסוף 2007 על 1.8%

בבנק סבורים, כי ברמת שער החליפין הנוכחית על בנק ישראל להשאיר את הריבית ברמתה הנוכחית ב-12 החודשים הקרובים
דותן לוי |

בחודש מאי מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי, תוך שהוא מושפע בעיקר מהתייקרות עונתית הבאה לידי ביטוי בהתייקרות בשיעור של כ-1.2% במחירי ההלבשה והנעלה ובהתייקרות בשיעור של כ-1% במחירי הפירות והירקות. מנגד, הוזלו ב1.1% וב- 1.3% מחירי הדיור ואחזקת דירה בהתאמה, פועל יוצא בן השאר של התחזקות השקל מול הדולר והצמדת מחירי הדיור לדולר.

מתחילת השנה – עלה המדד הכללי ב-0.3%, המדד ללא ירקות ופירות עלה בשיעור של 0.2% והמדד ללא דיור עלה בשיעור של 0.9%. בשנים עשר החודשים האחרונים (מאי 2007 לעומת מאי 2006), ירד המדד הכללי ב-1.3% (רחוק כ- 3.3% מאמצע תחום היעד האינפלציוני), המדד ללא ירקות ופירות ירד ב-1.5% והמדד ללא דיור ירד בשיעור של 0.1%.

עליה במדד בחודשים יוני, יולי

בכלל פיננסים מעריכים, כי מדד חודש יוני יעלה בכ-0.2% ויושפע בעיקר מעליה במחירי הדיור בבעלות ובמחירי הדלקים, כאשר מנגד, הוזלה במחירי הפירות והירקות צפויה למתן את עליית המדד. מדד חודש יולי צפוי לעלות בשיעור של 0.3% ויושפע בעיקר מעליה במחירי הדיור וירידה עונתית במחיר ההלבשה וההנעלה.

הערכת כלכלני בנק הפועלים היא לעליה של 0.4% במדד חודש יוני, אשר יושפע מפיחות בשער השקל בשיעור של 4.1% בממוצע החודש עד כה, מעליה בסעיף הדיור עקב ההתייקרות הצפויה בשכר הדירה השוטף, ועליות עונתיות בסעיפי ההלבשה, ההנעלה והנופש בארץ ובחו"ל. מנגד, צפויה ירידה עונתית בפירות והירקות, וכן ירידה בציוד וריהוט לבית עקב ביטול מס הקנייה, ובסעיף החינוך בעקבות ההוזלות בשבוע הספר. בחודש יולי אומרים בפועלים, כי המדד צפוי לעלות בשיעור של 0.2%.

לאן הולכת האינפלציה? בבית ההשקעות של כלל פיננסים בטוחה עידכנו את תחזית האינפלציה לחודשים הקרובים בעיקר על רקע התחזקותו של הדולר. בשורה התחתונה אומרים בכלל, האינפלציה הצפויה ב-12 החודשים הקרובים עומדת על 1.5% והאינפלציה בשנת 2007 תעמוד על 1.4%.

בבנק הפועלים אומרים היום, כי בעקבות השינוי בסביבת שער החליפין, עודכן שיעור האינפלציה החזוי לשנת 2007 ל- 1.8% והתחזית לשנים עשר החודשים הקרובים ל-2.2%. רמות אינפלציה אלו הן במרכז תחום יעד האינפלציה של הממשלה והן מניחות ששער החליפין יתייצב ברמות אליהן הגיע בימים האחרונים.

בבנק סבורים, כי בשל התנודתיות הגבוהה שנרשמה בשווקים הפיננסים ובשל העלייה החדה בציפיות האינפלציוניות יבחר בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי בסוף החודש. להערכתם, ברמת שע"ח הנוכחי ועל מנת שהאינפלציה תתכנס ליעדה בהמשך השנה יש לשמור את הריבית ברמתה הנוכחית ב-12 החודשים הקרובים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה