האם ענף ההייטק הישראלי נמצא בסכנה?
ענף ההייטק הישראלי נחשב למקור גאווה לאומי, ומכניס מידי שנה מיליארדי שקלים למדינה. אבל האם המצב הזה צפוי להמשך לאורך זמן? ממש לא בטוח. סין, הודו, ומדינות נוספות במזרח כבר הבינו את הפוטנציאל הכלכלי בתחום, והחלו לנשוף בעורפינו גם בתחומים בהם ישראל נחשבת למובילה.
"ישראל חייבת לעודד משקיעים להזרים כספים לשוק ההייטק הישראלי", כך לדברי שלמה גרדמן, מנכ"ל חברת ASG ויו"ר כנס רעננה. גרדמן, יזם יחד עם חברים נוספים מתעשיית ההייטק את כנס רעננה הראשון מתוך דאגה אמיתית לא רק להשקעות קרובות בענף, אלא מתוך מחשבה קדימה בכל הנוגע לחינוך, ולטכנולוגיה.
"למעשה, מדובר בכנס הראשון שמטפל בהייטק ברמה הלאומית" אומר גרדמן. מישראל יוצאים מידי שנה כ-20 מיליארד דולר להשקעות בחו"ל, כשחלק מהסיבות לכך נובעות ממחסור בתמריצים להשקעה בארץ. "אנחנו סבורים שיש מקום לעודד קרנות פנסיה, חברות ביטוח, ומוסדות פיננסים אחרים להשקעה בהייטק", הוסיף גרדמן.
פן נוסף עליו מתכוונים לשים דגש בכנס הוא החינוך. "אם לא יקרה כלום במערכת החינוך הישראלית אנחנו צפויים לראות מחסור במהנדסים להייטק כבר בשנים הבאות", אומר גרדמן. לדבריו, היום יש כ-10 אלפים תלמידים שמסיימים מידי שנה בגרות של 5 יחידות במקצועות הראליים, אבל זה לא מספיק בכדי לפתח את התעשייה. גרדמן מעריך, כי ניתן להכפיל את מספר התלמידים שלומדים מקצועות ראליים ברמה גבוהה, ויוכלו להמשיך ללימודים גבוהים ולהשתלב בהייטק.