בעלי עניין השבוע: בא לשכונה מיליארדר חדש
אני לא מאמין שזה יפתיע משהו מקוראינו, אבל גם בעסקאות בעלי עניין של השבוע מככב איך לא...ארקדי גאידמק. נכון, דיברו עליו כמעט ללא הפסקה השבוע לאחר שרכש חברות כאילו היו רשימת קניות בסופר, אך בסיכום השבוע עדיין עומד המיליארדר הרוסי בראש רשימת מבצעי המהלכים הכספיים, ומכך לא ניתן להתעלם.
השבוע כאמור, מעבר לסגירת עסקאות נוספות, הועברה השליטה בבית ההשקעות של גילאון לידיו של אריה בר לב (שמו העברי של גאידמק). העסקה שבוצעה כבר בתאריך ה-4 ליוני עוכבה בכ-4 ימים ויצאה לפועל רק ביום ראשון השבוע.
גאידמק רכש 16 מיליון מניות לפי שער ממוצע של 5.275 שקל אשר שיקף למניה אפסייד של 45% בזמן רכישתה. תמורת השליטה ב-50.49% בחברה שילם ארקדי 84 מיליון שקל. בעלי השליטה, המוכרים בעסקה הם - טאו תשואות, הדר שמיר, ניר שמיר, מנשה גייזלר וכן א.ג. רוטר השקעות.
בסיכום שבועי, ירדה גילאון כ-15.5% זאת לאחר שבשבוע הקודם זינקה ב-77.4%.
המרוויחים מעסקת טיב טעם - לא רק ברגר וטריביטש
בעסקה עדכנית יותר רכש גאידמק את רשת המזון טיב טעם מידי עמית ברגר אשר מחזיק בשליטה ברשת באמצעות חברת אנטר הולדינגס, יחד עם טלילו אחזקות שבשליטת קובי טריביטש. גאידמק רכש מעל ל-52 מיליון מניות המהוות 51% מהונה המונפק של טיב טעם, תמורת סך של 100 מליון דולר -פרמיה של 83% על מחיר המניות בשוק - ביום חמישי.
מלבד הזוג, ברגר-טריביטש אשר גזרו קופון נאה על העסקה, נהנו עוד מספר גופים מרווחים נאים, כשהבולט שבינהם הוא בית ההשקעות - מגדל שוקי הון אשר צפוי לרשום רווח על הנייר של כ-210% בעקבות העסקה.
מגדל שוקי הון מחזיקה בכ-4% ממניותיה של טיב טעם באמצעות קרנות הנאמנות שלה זאת בנוסף לאחזקה נוספת באופציות ואג"ח שהמרתם למניות תקנה למגדל שוקי הון כ-6% נוספים בטיב טעם.
נציין, כי לפני כחודשיים איש העסקים עמית ברגר מכר את אחזקתו בעסקת בעלי עניין בטיב טעם לחברה הציבורית שבשליטתו – טיב טעם הולדינגס. השווי שנקבע בתחילה לטיב טעם נקבע על 460 מיליון שקל אך מגדל שוקי הון, תוך שהיא מגנה על האינטרסים שלה ושל המשקיעים, קבעה את השווי על 380 מיליון שקל – 17% פחות מהמחיר הראשוני שנקבע.
בסיכום שבועי רשמה טיב טעם עליה של כ-12% בלבד, זאת לאחר שאת יום המסחר הראשון חתמה בזינוק של כ-47% אך מאז כאמור ירדה המניה בשיעור חד.
בצאם ממהרים לממש
בתוך קדחת הרכישות של גאידמק, אחד הסיפורים היותר מוזרים של השבוע היה דווקא עסקה שמעולם לא יצאה אל הפועל וכנראה שגם לא תצא. חברת צאם אשר עוסקת בייצור אבקות ביצים ומוצרי ביצים וכן מוצרי אורז ודגנים, ניצלה את חולשת המשקיעים אשר תרו ללא הפסקה אחר מניות שנחשבות כפוטנציאל רכישה ע"י גאידמק בתקווה שיצליחו "לתפוס" אותן לפני הזינוק ו"לעשות סיבוב" מהיר וחד.
צאם הוציאה לבורסה דיווח לקוני שאמר: ביום חמישי בערב פנה לבעל שליטה בחברה, מיכאל שבי, גורם אשר "הציג את עצמו כקשור למר ארקדי גאידמק ומסר כי מר גאידמק מעוניין להיפגש עמו בכדי לבדוק אפשרות לרכישת החברה או חלק ממנה".
בשלב זה, כל מילה נוספת היתה בהחלט מיותרת. המשקיעים עטו על הסחורה כאילו היו אלו לחמניות טריות במאפיית אבולעפיה ובניו. המניה זינקה במהירות ב-35% אך לבסוף, לאחר שפורסמה הכחשתו של גאידמק למו"מ סיימה המניה בעליה של 1.38% בלבד.
מאחר ואין זו הפעם הראשונה ששמה של צ'אם עולה בנשימה אחת עם שמו של גאידמק, בעיקר לנוכח עסקי הביצים של גאידמק ברוסיה, היה מי שניצל את הגאות במניה אשר זינקה ב57% מאז חודש מרץ האחרון. בעל השליטה בחברה, מיכאל שבי מכר לפני כשבוע מניות בהיקף של מספר מיליוני שקלים ולפי שערים שנעו בין 6.13-7.28 שקל.
הגוף המיסתורי שרכש 12% ממניות אורמת
מניית אורמת זינקה אתמול (ד') בשיעור של כ-12% וריכזה מחזור עצום של 320 מיליון שקל. בשוק התקשו להסביר את המחזור הגדול והקפיצה במחיר המניה וההערכות היו, כי גוף זר הוא זה שמזרים את הביקושים. הבוקר שלחה חברת גזית אינק, חברה בבעלות מלאה של חברת גזית, כי היא זו שביצעה את הרכישה המאסיבית של מניות אורמת.
גזית אינק, אשר מחזיקה בכ-54.29% ממניות חברת גזית גלוב, רכשה אתמול יותר מ-8 מיליון מניות אורמת לפי שער ממוצע של 47.91 שקל ובהשקעה של כ-405 מיליון שקל בעסקאות בבורסה ומחוץ לבורסה.
לאחר הרכישות שביצעה החברה אתמול, עומדת האחזקה של גזית אינק באורמת על כ-12.1%, כאשר ברבעון הראשון השקיע גזית סכום של 688 מיליון שקל באורמת לפי מחיר מניה ממוצע של 48.29 שקל.