פאקו אנדרהיל: קניות והתנהגות צרכנים הן מדע אמפירי

גורו הקמעונאות הבינלאומי הרצה לכ-300 בכירים בענף בארוע של קניון לב המפרץ לקראת שינויים באסטרטגיית השיווק של הקניון
אפרת אדיר |

500 אלף שקל השקיע קניון לב המפרץ בארוע לכ-300 מבכירי ענף הקמעונאות בארץ ובהרצאת אורח של גורו הקמעונאות הבינלאומי, אקו אנדרהיל.

הארוע הינו יריית הפתיחה לתהליך המהפך שעובר הקניון ושיסתיים במהלך שנת 2008. אנדרהיל הרצה על מדע הקניות בקניונים והציג את פרופיל הקניון המצליח של שנות ה-2000, זה שמגשים את תפיסת הריטיילטנמנט - שילוב בין בידור לקמעונאות.

תפיסה זו גם מכתיבה את המהפך שעובר קניון לב המפרץ, בהשקעת שיא של 200 מיליון שקל. המהלך המכריע ביותר במהפך הוא הקמתו של מתחם קולנוע גדול ומפואר הכולל 23 אולמות במבנה איצטדיוני, מתוכם ארבעה אולמות VIP. הקניון, שנמצא בבעלות משותפת של "שופרסל", "אמפל" ו"א.דורי", עובר בימים אלה גם שיפוץ מקיף, עיצוב מודרני ושינוי משמעותי בתמהיל העסקים והחנויות. אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל מאמין, כי "בסופו של המהפך יהיה "לב המפרץ" מרכז הקניות והבידור המוביל בישראל".

לצד מתחם הקולנוע הוקם גם מתחם אופנה ענק בן 10,000 מ"ר, הגדול באיזור הצפון, שיכלול בין היתר חנויות קונספט של מותגי האופנה וההנעלה המובילים בעולם ושדרת מעצבים. בנוסף, 3,500 מ"ר יוקצו בקומה השנייה של הקניון למסעדות, בתי קפה וברים, וכן יוקמו מתחמי בילוי מיוחדים לילדים ולנוער. לדברי ניצן אריאל, מנכ"ל קניון לב המפרץ: "אנדרהיל היה הראשון שהראה שאפשר ורצוי גם אחרת בענף הקמעונאות וכי קניות והתנהגות צרכנית הן מדע אמפירי לכל דבר".

הרצאתו של אנדרהיל סבבה, כאמור, סביב מדע הקניות ונגעה בכמה נקודות ממחקריו, כמו איך גורמים ללקוח להיכנס לתוך החנות? באמצעות חלון הראווה שצריך ל"תקשר" עם לקוחות שהינם מעבר לקו הראשון, הקרוב לחלון, כלומר אלו שנמצאים במרחק; איך להתייחס ללקוח שנכנס לחנות? יש לברך את הלקוחות בבואם, אבל לא לשאול אם צריכים עזרה כי האזור שבסמוך לדלת הינו אזור בו הלקוח בתנועה, ואינו נוטה לשתף פעולה.

נתון מעניין נוסף עליו דיבר אנדרהיל ברצאתו הוא כי רק 10 עד 15 מהאנשים בקניון יפנו שמאלה, ואלו הם איטרי יד ימין. רוב האנשים יפנו ימינה, כי ימניים הולכים ימינה וזו גם הסיבה שהחנות הראשונה בצד ימין היא חנות פחות טובה, לדבריו, כי אנחנו הולכים ימינה אבל מסתכלים קדימה.

עוד לדברי אנדרהיל, נשים וגברים קונים בצורה שונה. בעוד נשים יותר סבלניות ומשיגות יותר מהחיפוש, גברים נכנסים לחנות כדי לקנות וללכת. בחנויות שפונות לילדים, הגברים קונים יותר ומתקשים להגיד לא לילדים, הרבה יותר מנשים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה