"הציבור עלול להפסיד 4 מיליארד שקל"

כך אומר היום יו"ר מפעל הפיס, כצנלסון בנוגע למחלוקת שנתגלעה בין השלטון המקומי לאוצר על אופן חלוקת רווחי מפעל הפיס.
אריאל אטיאס |

מחלוקת בין השלטון המקומי ברשותו של עדי אלדר, לבין משרד האוצר בנוגע לחלוקת הרווחים של מפעל הפיס, מאיימת על המשך פעילותו של מפעל הפיס, ועלולה להביא לסגירתו כבר ביום חמישי, אם הצדדים לא יגיעו להסכמה.

יו"ר מפעל הפיס, כצנלסון: "בסגירה של מפעל הפיס הציבור מפסיד 4 מיליארד שקלים שמיועדים להגיע לפרויקטים עבור הקהילה ובמיוחד לאוכלוסיות חלשות בפריפריה.

מפעל הפיס, שהוקם ב-1951 כמפעל של השלטון המקומי, מעביר את 100% מרווחיו לקהילה, באמצעות פרויקטים שהוא מקים לרווחת הציבור ברשויות המקומיות, ובאמצעות בניית כיתות וגנים, על פי רשימה שקובע משרד האוצר. ההיתר של מפעל הפיס לקיום הגרלות, ניתן על ידי משרד האוצר מידי חמש שנים ותוקפו של ההיתר הנוכחי (שניתן בשנת 2002) עומד לפוג ביום רביעי 28.2.07.

עד שנת 2002, מרבית רווחיו (כ-70%) של מפעל הפיס, הוקצו לרשויות המקומיות לבניית פרויקטים כמו: מועדוני נוער, מועדוני קשישים, ספריות, טיפות חלב, מרפאות שיניים, אולמות ספורט, היכלי תרבות, פארקים ועוד, והיתרה, (כ-30%) הועברה לאוצר לבניית כיתות לימוד.

בשנת 2002 (בשל משבר במערכת החינוך ומחסור חמור בכיתות לימוד וגני ילדים) התהפכו היוצרות והשלטון המקומי נעתר לבקשת האוצר להעביר את מרבית רווחי מפעל הפיס לאוצר לצורך הקמת 3,600 כיתות לימוד, וגני ילדים בהשקעה של כ-2 מיליארד שקלים מרווחי מפעל הפיס. הסכם זה, הביא לכך, שבין השנים 2002-2006 הרשויות המקומיות קיבלו תקציב קטן בסך כ-500 מיליון שקל שכן, מרבית רווחי מפעל הפיס שימשו להקמת אלפי כיתות וגנים.

לפני מספר חודשים, עם חידוש המו"מ בין הצדדים על תנאי ההיתר של מפעל הפיס לשנים הקרובות (2007-2012), מבקש האוצר, לשמר את תנאי ההיתר כפי שנקבעו ב-2002. השלטון המקומי מסרב ודורש להחזיר את המצב לקדמותו ולאפשר לרשויות המקומיות לקבל את החלק הארי של הרווחים, במטרה לבנות פרויקטים למען הקהילה. כאמור, מחלוקת זו מאיימת על המשך פעילותו של מפעל הפיס.

דירקטוריון מפעל הפיס שהתכנס ביום חמישי (22.2.07) , דחה את הצעת האוצר והודיע כי אם לא תשונה תופסק פעילותו של מפעל הפיס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה