S&P מעלים את דירוג האשראי לישראל מ"יציב" ל"חיובי"

הירשזון מחלק למשרדו ציון לשבח: "מדובר בהבעת אמון נוספת במדיניות הכלכלית של הממשלה שממצבת את ישראל בחזית הכלכלות הצומחות, החופשיות והתחרותיות בעולם"
דותן לוי |

המשק הישראלי לא יכל לבקש היום יותר. בשורה חיובית אחת עוקבת אחר השניה, ולאחר שבנק ההשקעות של מורגן סטנלי העלה את תחזית הצמיחה של המשק ב-5% מגיעה כעת בשורה חיובית נוספת מכיוונה של חברת הדירוג S&P שהעלתה את תחזית דירוג האשראי של ישראל מ"יציב" ל"חיובי".

שר האוצר, אברהם הירשזון הביע שביעות רצון רבה מהעלאת תחזית הדירוג על ידי חברת Standard & Poor's המצטרפת להעלאות תחזית דירוג אשראי שנעשו על ידי חברת מודי'ס במאי 2006 וע"י פיץ' בדצמבר 2006.

לדבריו, העלאת תחזית הדירוג הינה ציון לשבח למדיניות הכלכלית של הממשלה ולמשק כולו. הירשזון אמר עוד כי: "מדובר בהבעת אמון נוספת במדיניות הכלכלית של הממשלה שממצבת את מדינת ישראל בחזית הכלכלות הצומחות, החופשיות והתחרותיות בעולם. המשך שמירה על מדיניות כלכלית ברורה ועקבית, תוך שמירה על משמעת פיסקאלית והפחתה של נטל החוב, יכולה אף להביא לשיפור נוסף של דירוג האשראי של המדינה והמשק.

החשב הכללי, ירון זליכה, מסר כי העלאת תחזית הדירוג צפויה להביא להפחתה משמעותית בעלויות הגיוס של ממשלת ישראל. זליכה הוסיף, כי העלאת תחזית הדירוג של ישראל צפויה להשפיע לטובה על דירוג האשראי של מערכת הבנקאות ושל חברות ישראליות בסקטור הפרטי.

בחברת דירוג האשראי S&P הסבירו היום, כי שינוי תחזית הדירוג של מדינת ישראל מתבקש לאור עמידות כלכלית ופיסקאלית לנוכח זעזועים חיצוניים. בנוסף, אשררו בחברה את דירוג האשראי של ישראל לטווח ארוך במט"ח ובמטבע מקומי ברמה של A ,A מינוס וברמה של A פלוס בהתאמה. כמו כן אושרר דירוג האשראי במטבע חוץ ובמטבע מקומי לטווח קצר ברמה של A-1.

"עדכון התחזית משקף את העמידות המשופרת של הכלכלה ושל המצב הפיננסי של הסקטור הציבורי בישראל לזעזועים גיאופוליטיים, זאת לאחר תקופה של שלוש שנים של ריסון פיסקאלי וצמיחה כלכלית חזקה", כך מסרה אנליסטית האשראי של חברת הדירוג - ורוניק פייאט-צ'ייריגאס. "יתירה מכך, אנחנו מניחים שהקונטקסט הגיאופוליטי יישאר בעייתי, אבל שניתן יהיה לבלום התדרדרות פוטנציאלית".

ורוניק הוסיפה, כי דירוגי האשראי של ישראל נתמכים על ידי כלכלה משגשגת וצומחת, אינדיקאטורים חיצוניים אמידים, ומחויבות פוליטית חזקה לרפורמות מבניות ולריסון פיסקאלי ארוך-טווח. הדירוגים נותרו מוגבלים על ידי נטל החוב הציבורי הכבד יחסית של ישראל, וכן על ידי הפגיעות של הכלכלה לסביבה הגיאופוליטית האזורית המסוכנת.

ב-S&P אומרים, כי התחזיות ל-2007 נאות, עם צמיחה ריאלית של תוצר הצפויה להיות בשיעור של 4.5%-5.0%. אינדיקאטורים לכושר הפירעון במט"ח של המדינה נחשבים לטובים משל מדינות הנכללות בקבוצת הייחוס של ישראל. העודף בחשבון השוטף צפוי להישאר בסביבות 4.0% בשנת 2007.

להערכתם, ריסון פיסקאלי צפוי להימשך במהלך 2007-2009, תוך דבקות בתקרות הוצאה מחמירות אף על פי שיצוין כי מדובר בקצב איטי מזה שנצפה במקור, זאת בשל הוצאות המימון של המלחמה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה