אחרי קובי אלכסנדר - זאב ברגמן נוטש את קומברס

לאחר 20 שנה בתפקיד נוטש ברגמן את משרת המנכ"ל בכדי "לעשות לביתו". ברגמן יוחלף על ידי ירון צוואלה שמכהן מזה 10 שנים בתפקידי ניהול בחברה
דותן לוי |

מכה נוספת ניחתת היום על חברת קומברס, שמאז פרשת הבקדייטינג לא מצליחה להתאושש. מנכ"ל החברה זאב ברגמן הודיע הערב כי החליט לפרוש מהחברה לאחר 20 שנה בקומברס.

לנעלי המנכ"ל יכנס ירון צוואלה, שמכהן מזה 10 שנים בתפקידי ניהול בחברה, ובתפקידו האחרון כיהן כנשיא חטיבת האינסייט בחברה. מועד עזיבתו של ברגמן נקבע על ה-31 במרץ, ועד אז הוא צפוי להשאר בחברה ולוודא כניסה חלקה של צוואלה לתפקיד.

מארק טרל יו"ר קומוורס אמר היום: "זאב ברגמן הוביל את קומברס דרך ארוכה, גם לאורך התקופה הקשה של המשבר בתעשיית הטלקום. זאב הצליח להגדיל את הכנסות החברה, ולמקם את החברה כמובילה בתחום. קומברס כעת היא חברה גלובלית בעלת מוניטין עולמי בטכנלוגיה וחדשנות. אנו בחברה נתגעגע לזאב, אך אנחנו מכבדים את החלטתו לעזוב".

זאב ברגמן אמר על הפרישה: "אחרי 20 שנה בקומברס, מתוכם 6 שנים כמנכ"ל, החלטתי לעזוב את החברה בכדי לבחון אפשרויות אחרות, כמו גם לבלות יותר זמן עם בני משפחתי. אני מאמין בעובדי החברה ובירון צוואלה שיוכלו למשוך את החברה קדימה גם בהמשך".

פרשת הבקדייטינג - כדור של שלג מתגלגל

נזכיר, כי במרץ 2006 הוגשה תביעה בבית המשפט המחוזי בניו יורק כנגד יו"ר החברה קובי אלכסנדר וסמנכ"ל בכיר דויד קריינברג.

בתביעה נאמר כי במהלך התקופה, הנתבעים בצעו פעולות פזיזות תוך הטעיה מכוונת של הציבור. ההטעיה המכוונת, אומרים במשרד, אפשרה לבכירים להתעשר תוך נפוח הרווח הנקי. לולא המניפולציות בתזמון הנתונים הפיננסים היו נמוכים באופן משמעותי מאלו עליהם דווחה החברה.

סיפור הבקדייטינג של קומברס התפרסם כשקומברס הפתיעה את ציבור המשקיעים והודיעה על דחיית פרסום דו"חותיה ועל הקמת ועדה מיוחדת בהרכב חברי מועצת המנהלים, אשר תבדוק נושאים הקשורים להענקת אופציות. ב-17 למרץ דווחה קומברס כי ייתכן ותאלץ להגיש מחדש את דו"חותיה הרבעוניים בשלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2005 ושל השנים 2001-2004.

בתחילת מאי מסרה החברה, כי מייסדה, קובי אלכסנדר המשמש כיו"ר שלה התפטר. לצידו התפטרו גם סמנכ"ל הכספים, דויד קריינברג ודירקטור ווויליאם סורין.

בתחילת החודש (פברואר) לאחר שלא עמדה בזמני הגשת הדו"חות הכספיים לרשות לניירות ערך בארה"ב, נמחקה מניית קומברס ועמה מניות שתי החברות הבנות, ורינט ואולטיקום, ממסחר בבורסת נאסד"ק. מניות 3 החברות עברו להיסחר ברשימת הפינק שיטס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה