מט"ח: לאחר יומיים של עליות הדולר איבד 0.42%

השער היציג נקבע על 4.242 שקל, האירו הוסיף 0.07% לרמה של 5.5218 שקל. החלטת ה-FED להותיר את הריבית בארה"ב על כנה שלחה את הדולר לירידות גם כנגד העיקריים
דותן לוי |

היום, השקל נסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. הדולר איבד 0.42% ושערו היציג נקבע על 4.242 לשקל. האירו השיל 0.07% לשער של 5.5218 לשקל. הזוג אירו/דולר נסחר בירידה של 0.06% ושערו 1.3015 לדולר.

מגאון טרייד נמסר, כי לאחר יומיים בהם התחזק הדולר אל מול השקל מאז ההחלטה להורדת הריבית במשק ב-0.25%, חוזר השקל ומתחזק ונסחר היום סביב הרמה של 4.240 לשקל. התחזקות זו היא בבואה להיחלשותו של הדולר אל מול המטבעות העיקריים אתמול לאחר ההחלטה להשאיר את הריבית בארה"ב ברמה של 5.25%.

בנוסף, ההחלטה אתמול שומרת על פער ריביות שלילי של 1% שעשוי לתת את אותותיו בהמשך, אך כל עוד יציג המשק ביצועים טובים ימשיכו המשקיעים הזרים להזרים דולרים לארץ ובכך לתמוך בשקל.

כאמור, אתמול הודיע ה-FED על הותרת הריבית בארה"ב ברמה של 5.25%. בהודעה שצורפה להחלטה ציינו כי בנתוני האינפלציה נרשם שיפור והלחצים האינפלציוניים צפויים להתמתן. ההודעה שפורסמה הייתה מתונה יותר מקודמותיה ועשויה לרמוז כי מדיניות הורדת הריבית בארה"ב תחל מוקדם מהצפוי.

מוקדם יותר פורסמו נתוני התמ"ג בארה"ב, מהנתונים עולה כי הכלכלה בארה"ב צמחה בקצב שנתי של 3.5% ברבעון האחרון לעומת צפי של 3%. הצמיחה היא כתוצאה מעלייה בצריכה הפרטית שנבעה בעיקרה מירידה במחירי הגז ומעליות שכר. מהנתונים הללו מסתמן כי הלחצים האינפלציוניים הוקלו בעקבות צניחת מחירי הנפט. מדד מנהלי הרכש של אזור שיקגו לחודש ינואר שפורסם יצא נמוך משמעותית מהצפי והצביע על התכווצות. כל אלו לא תרמו לדולר שנחלש אתמול במסחר אל מול האירו ב- 110 נק' ופרץ את הרמה של 1.300 לדולר.

היום נסחר הזוג אירו-דולר סביב הרמה של 1.3016 לדולר בהמתנה של המשקיעים לנתונים מארה"ב, ביניהם נתוני תביעות מחוסרי עבודה, סקר היצור ISM – שצפוי לעלות, הוצאות לצריכה עצמית וכן הכנסה לנפש. נתונים מאכזבים עשויים לתמוך בהמשך היחלשותו של הדולר.

הזהב נסק אתמול ב-1% וחצה את הרמה של 660 דולר לאונקיה, לאור היחלשותו של הדולר אתמול במסחר. היום נסחר הזהב סביב הרמה של 659 דולר לאונקיה, כאשר בטווח הקרוב הוא עשוי לנוע בטווחים של 650-665 דולר לאונקיה.

הנפט זינק אתמול ב-2% ונסחר מעבר לרמה של 58 דולר לחבית. הסיבה לעלייה מוסברת במזג האוויר הסוער בחלקים בארה"ב ומהשיפור שמראה השוק בכלכלה האמריקנית. נתוני מלאי הנפט שפורסמו בארה"ב הצביע על ירידה במלאים מה שתמך אף הוא בעליית מחירי הנפט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה