היקף ההנפקות הלא מדורגות בישראל הוכפל ל-15% ב-2006
היקף השקעות חסר תקדים זרם השנה למשק הישראלי. כך הצביעו הנתונים שעלו בכנס השנתי של מעלות ו- Standard & Poor's 'מגמות גלובליות חדשות בניהול סיכוני אשראי'.
מרבית דוברי הכנס בחרו להתייחס למצב האיתן של הכלכלה והחברות הישראליות, כשאיש מהם לא מעלה את החשש כי מדובר בהתפתחות של "בועה" למרות הנתון שמצביע על היקף של 15% בהנפקות הלא-מדורגות זאת בהשוואה ל-7% ב-2005.
עוד עולה מהנתונים, כי השקעות הזרים בישראל ב-2006 הסתכמו ב-18 מיליארד דולר. ההשקעות של חברות ישראליות בחו"ל ב-2006 הסתכמו ב-23 מיליארד דולר.
בנוסף, דווח בכנס, כי גיוסי הכספים של חברות הנדל"ן הישראליות ב-2006 היו 75% למטרת פעילות בחו"ל ו-25% בלבד למטרת פעילות בישראל.
לדברי דורית סלינגר, מנכ"ל מעלות: "המשבר בתחילת שנות ה-2000 שפגע בחברות הישראליות שפעלו בעיקר בשוק המקומי הניע חברות להתפתח לשווקים בינלאומיים. מגמה זו יחד עם חשיפת המשק הישראלי למגמות המתפתחות בעולם מצריכים יכולות הערכת אשראי גבוהות ביותר, עדכניות למגמות הבינלאומיות והכרת שווקים שונים מהשוק המקומי".
"ההתפתחות המואצת של מימון חוץ בנקאי, מורכבותו ומשקלו הגדל בסך מקורות המימון של חברות (כ- 28%), בד בבד עם התפתחות החברות הישראליות לפעילות בינלאומית, וחשיפת המשק הישראלי למגמות המתפתחות בעולם, מצריך יכולות הערכת אשראי גבוהות ביותר, עדכניות למגמות הבינלאומיות והכרת שווקים שונים מהשוק המקומי".
לדבריה, ההשלכות הגלובאליות צפויות לשפר את מיצובן העסקי של חברות ישראליות, אולם לעיתים במחיר של פגיעה ביציבותן הפיננסית. לדבריה מעלות מתמודדת עם סוגיות הגלובליזציה באופן שוטף באמצעות צוות מקצועי מצוין וגיבוי מלא משותפתה האסטרטגית Standard & Poor's.
לדברי המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופסור צבי אקשטיין: "התמונה המקרו כלכלית של המשק הישראלי מציגה משק יציב, במצב טוב מאוד, עם יציבות פיננסית ובתהליך של צמיחה גבוהה יחסית".
אקשטיין הוסיף, "בשנת 2007, בנק ישראל ימשיך לנקוט במדיניות מוניטרית מתונה, כפי שהיה עד כה, שתפעל להבאת האינפלציה חזרה אל תוך היעד בצורה הדרגתית. רפורמות שבוצעו ומתוכננות להתבצע (בשיתוף עם האוצר), כגון רפורמת עושי שוק, Repo, RTGS, כמו גם פיתוח התחרותיות בבנקאות והסרת חסמי כניסה לשוק ההון, מאפשרים את פיתוח יעילות השווקים הפיננסיים והתחרות במשק, ותורמים לצמיחת המשק ושיפור יציבותו הפיננסית".
יזם ההיי-טק יוסי ורדי שהרצאתו נעלה את הכנס אמר, "שרשרת המזון בהיי-טק היא ארוכה ומגוונת, ולאורכה יש מקום למתחרים שונים עם יכולות שונות. כל עוד סקטור ההיי-טק הישראלי ישמור על יכולתו לחדש, ליזום, להפתיע, לבוא עם רעיונות חדשניים אין לו מה לחשוש מסין והודו".