האנליסטים מסכימים: בטווח הקצר הדולר מתחת ל-4.25 ש'

ברמתו הנמוכה מעריכים מרבית האנליסטים כי המטבע האמריקני ישאר מעל 4.2 לשקל. חדר העסקאות של פורקסיה: " השוק מגיב באנמיות ונמצא בעמדת המתנה להחלטת הריבית בסוף החודש"
דותן לוי |

בזירת המט"ח נוכחנו כי בשבוע החולף נחלש הדולר מול השקל על רקע החלשותו של הדולר בעולם ועל רקע פרסום מדד המחירים לצרכן שביסס את ההערכות לאי שינוי בשיעור הריבית המקומית בטווח הקצר.

שערו של השטר הירוק נע בשבוע שעבר סביב רמה נמוכה של 4.1990 לרמה גבוה של 4.2315. הזוג דולר/שקל הושפע בעיקר מהתפתחות המסחר בעולם.

מעבר לים נחלש הדולר מול האירו זאת לאחר שהדולר האמיר בסוף השבוע שעבר לשיא של 8 שבועות מול היורו (1.29 דולר לאירו). הסיבה להחלשות הדולר במהלך השבוע נבעה כפי הנראה מתנועות הון ספקולטיביות שייתכן והושפעו מהשיא שנרשם כאמור.

פינוטק: פישר יהיה זהיר בהורדת ריבית נוספת

פער הריביות השלילי של 0.75% בין ישראל לארה"ב מתחיל לתת את השפעתו על השטר הישראלי, מה שמביא לנקודה שנגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר יהיה זהיר בקביעה הבאה של הריבית ויותירה ללא שינוי ברמה הנוכחית של 4.5%. מבחינה טכנית רמת התנגדות משמעותית עומדת סביב הרמות של 4.2470 ורמת תמיכה סביב הרמות של 4.2000 שקל.

לאומי: השוק המקומי ימשיך לתמוך בשקל

בלאומי מעריכים, כי בטווח הקצר ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם.

בטווח הבינוני, המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים עלול לתמוך בהמשך החלשותו של הדולר מול המטבעות המובילים בעולם כמו גם מול השקל. בנוסף, חוסנו היחסי של המשק המקומי, המשך הצמיחה וזרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי גם הוא לתמוך בשקל.

אגוד

בבנק איגוד סבורים, כי טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.20-4.25 שקל לדולר. תמיכה קרובה שוכנת ב-4.187 שקל לדולר.

גיפט: בשבוע הקרוב לא יחצה הדולר את רמת 4.245 שקל בחדר העסקאות של GIFT מציינים, כי שוק המט"ח המקומי הגיב כמעט באדישות לארועי השבוע החולף (האשמות נגד רה"מ, ופרישת הרמטכ"ל), ומרבית התנודות הקלות אשר היו בשער החליפין היו כתגובה לשינויים קלים בשער הדולר מול האירו.

להערכתם, עדיין קיים פוטנציאל להיחלשות מהירה של השקל עקב שיעור הריבית הנמוך ושאננותם של המשקיעים, אך כל עוד אין משבר פוליטי או ביטחוני חמור מספיק כדי לזעזע את שלוות השוק, אין לעצור את הנשימה. בינתיים יש לשער הדולר תמיכה ב-4.2050 והתנגדות ב-4.2450 שקל.

פורקסיה: השוק מגיב באנמיות

בחדר העסקאות של פורקסיה סבורים כי הרמות הנוכחיות של שוק המט"ח המקומי סביב 4.22 שקלים, מצביעות על שוק אנמי. לדבריהם, השוק בעמדת המתנה להחלטת הריבית בסוף החודש, הדעות חלוקות לגבי המהלך המוניטרי המשך ההרחבה המוניטרית צפויה להוות קטליזטור למטבע האמריקאי, לנוכח חוסר היציבות במישור הבטחוני, והשלכות החקירות על היציבות השלטונית בטווח הבינוני.

בהעדר אירועים מהותיים מעריכים, כי גם השבוע יתנהל המסחר בטווח שערים 4.20-4.25 כאשר השוק ממתין לפריצת נקודות טכניות אלה. בפורקסיה שבים ומדגישים כי פערי הריביות עדיין אינם נותנים את אותותיהן, ועדיין אין לפתח פוזיציה דולרית בטווח הקצר, עד התבהרות התמונה השלטונית, בטחונית, טכנית.

פועלים: צפויה הורדת ריבית נוספת

בבנק פועלים סבורים, כי בטווח הקצר תרשם מגמה מעורבת במסחר בשקל מול הדולר. עם זאת, בטווח הארוך מעריכים כי בנק ישראל ימשיך לעקוב אחר שער השקל ויפעל למנוע את המשך התחזקותו על ידי הורדת ריבית נוספת במידת הצורך.

ההערכות, כי הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש בעולם בטווח הארוך ובשל כך לתרום ללחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל, הירידה במחירי האנרגיה (שני פרמטרים התורמים לירידת האינפלציה) והציפיות כי גם בשנת 2007 ביצועי כלכלת ישראל ימשיכו למשוך משקיעים זרים, ייקשו על בנק ישראל לעמוד במשימה. בעקבות זאת נראה, כי רק המשך ההרחבה המוניטרית, יצליח לבלום את מגמת התיסוף.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה