בטי.אר.די סוגרים פוזיציה בהפסד של כמעט 21 מ' ש'
בחודש מאי האחרון הפקידה טי.אר.די, חברה העוסקת בציוד רפואי לשיניים בבעלותם של צבי דוידוביץ וישראל רמות, סכום של 38 מיליון שקל אצל חבר הבורסה, חברת מגדל שוקי הון. היום, לאחר שהחברה נכנעה ללחצים, סגרה החברה את הפוזיציה שלה בדולר ובשוק המעו"ף ודיווחה כי "כתוצאה מהתנהלות הכספים אצל חבר הבורסה, ניזוקה החברה, נומינלית, בסך של 20.6 מיליון שקל".
החברה הודיעה כי היא בודקת את התנהלות הכספים אצל חבר הבורסה, שנוהלו שם על-ידי מנהל התיקים חיצוני. עם השלמת הבדיקה ומסקנותיה, תדווח החברה לציבור על הממצאים ותפעל בהתאם למסקנות הבדיקה. החברה הוסיפה כי פעילותה העסקית בנושאי ייצור ופיתוח נמשכת כסדרה וכי פעילותה העסקית לא ניזוקה עקב הנזק שנגרם לה בחשבונה אצל חבר הבורסה, כאמור לעיל.
עד לשנת 2006 הייתה החברה, חברה פרטית. בחודש אפריל 2006 גייסה החברה 42 מליון שקל מציבור המשקיעים, בהנפקה של מניות ואג"ח להמרה, והפכה לחברה ציבורית בבורסה בתל אביב.
על פי התשקיף שפרסמה החברה, ייעוד תמורת ההנפקה היה "למהלך העסקים הרגיל של החברה וכפי שיקבע מעל לעת על ידי הדירקטוריון של החברה". מממצאי החקירה, עולה כי החברה השקיעה את כספי ההנפקה, בסך של כ-40 מליון שקל, באמצעות חברה חיצונית, באפיקי השקעה שונים, ביניהם אפיקים ספקולטיביים אשר כללו השקעה באופציות ונגזרים.
עוד העלתה החקירה, כי החל מסוף חודש אוגוסט 2006 ואילך, חלה התדרדרות חדה בשווי כספי ההנפקה של trd. בסוף ספטמבר הסתכם ההפסד בתיק ב-6.8 מיליון שקל והתרחב עד לכדי הפסד של 25 מליון שקל ב-19.12.06. בסיכומו של דבר, איבדה החברה יותר מ-60% מכספי ההנפקה, וזאת במשך תקופה של כ-3.5 חודשים בלבד.
עוד העלתה החקירה, כי זמן קצר לאחר שהחלו להיווצר בתיק הפסדים, הגדילה החברה בצורה משמעותית את משקל האופציות והנגזרים בתיק, מהלך שהפך את התיק לספקולטיבי ביותר, וגרם להאצת הירידות בשווי התיק.
יצוין, כי באמצע חודש דצמבר 2006, לאחר שהחברה נדרשה על ידי רשות ניירות ערך לדווח לציבור המשקיעים אודות היקף ההפסדים שנוצרו לה, צנח שער מניית החברה בכ-60%. לאחר הורדת הריבית של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ביום שני האחרון, עלו מניות החברה ב-13.5%, בעקבות עלייה חדה יחסית בשער הדולר מול השקל וצימצמה את ההפסדים שרשמה המניה והחברה בגין הפוזיציה הפתוחה שלה על הדולר.