המבצע הסודי של השב"כ: גיוס מתכנתים
מחפשים ממש בשקט: שירות הביטחון הכללי יפתח הבוקר במסע פרסום נרחב בכלי התקשורת המקוונים, במטרה לגייס אנשי פיתוח תוכנה, שישתלבו במאמץ המבצעי של השב"כ לסיכול פיגועים. פרסום מבצע הגיוס יתבצע באתרי אינטרנט, הן בארץ והן בחו"ל, בהם בדרך כלל משתמשים אנשי ההיי-טק. שירות הביטחון יסתייע באיש התוכנה, יוסי ורדי, המעורה בתחום זה, ועמד בעבר מאחורי חברת מיראביליס שפיתחה את תוכנת ICQ.
למרות החשאיות האופפת את ארגון השב"כ, קיימת סברה כי מדובר בארגון שאנשיו פועלים רק בשטח כדי לאסוף מידע, אך לא כך הדבר. חלק מהמידע שנאסף נעשה באמצעים טכנולוגיים מרחוק, ולכן הרחבת המאמץ הטכנולוגי מחייב שילובם של מהנדסי תוכנה, תוכניתנים, אנשי תשתית IT ותקשורת. בשב"כ אף מכנים את אנשי ההיי-טק "מכפילי-כוח", שאחראים על סיכולי פיגועים רבים במשותף לאנשי השטח.
פיתוח מערכות המידע נבנה בשב"כ באופן שיטתי, במשך כ-10 שנים, ונחשף כעת לראשונה לציבור, כחלק מהמאמץ לגייס את מפתחי התוכנה שלהם. בשירות מחפשים בעיקר מפתחים בעלי ניסיון בפיתוח בשפות JAVA ודוט-נט. מדובר במפתחים בעלי ניסיון במגזר הפרטי, המחפשים אחר אתגר משמעותי ומבצעי, תחת מעטה של חשאיות בשירות הביטחון הכללי. ראש השב"כ מעורב אישית בגיוס בשב"כ לא מפחדים גם משכר גבוה. בשירות הבהירו כי תנאי העסקה בשוק האזרחי ברורים להם, והתנאים שיוענקו למתאימים יוכלו להוות תחרות למגזר הפרטי, זאת עקב החשיבות שמעניק הארגון לתפקידים אלו. חברי צוות הפיתוח והתוכנה שימצאו מתאימים יתמודדו מדי יום עם יכולות ממשיות לסיכולי פיגועים ואיסוף מידע כנגד ארגוני הטרור שמהווים איום מתמיד על מדינת ישראל. בארגון מאמינים כי הצלחתם תהיה הצלת חיי אדם.
יוסי ורדי, שנחשף לחלק מהיכולות של השב"כ ויסייע לגיוס אנשי היי-טק, סיפר על הדרישות. "מדובר באוסף של כשרונות ויכולות, היודעים להפוך את הדימיון שרואים בסרטים, למציאות יום-יומית", סיפר ורדי. גם גיוסו של ורדי עצמו לפרוייקט נעשה באופן מיוחד מאחר והשב"כ מוגבל בחשיפת אנשיו לכלי התקשורת.
לצורך משימת הגיוס שתימשך מספר שבועות בודדים בלבד, הוקם חמ"ל מיוחד בשב"כ שיקבל אליו פניות של מועמדים באמצעות דואר אלקטרוני.
בשב"כ מבטיחים לקצר משמעותית את מהירות התגובה לפניות המועמדים, ואת הליך הגיוס לאחר הבחירה. ראש השב"כ, יובל דיסקין, יהיה מעורב אף הוא בהליך וישלח במקביל מכתבים אישיים למועמדים פוטנציאליים. כמו כן נשקלת אפשרות שבקרוב יבצע ראש השירות צ'אט עם ציבור מפתחי התוכנה בעניין, כדי לענות על שאלותיהם.