העודף האקטוארי ב-2005 בקרנות החדשות: 0.05% -1.73%

כך עולה מדו"ח אגף שוק ההון. עוד עולה, כי רק כ-34% מפוליסות ביטוח החיים שהונפקו ב-2000 בכל חברות הביטוח עדיין תקפות
אסף מליחי |

היום פורסם הדו"ח השנתי העשירי של אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון. הדו"ח סוקר את הפעילות הנרחבת שביצע האגף בשנת 2005 על רקע ההתפתחויות שחלו בשנים האחרונות במשק הישראלי בכלל, ובשווקים הפיננסיים בפרט.

בשנת 2005 הואץ שכלולו של שוק ההון הישראלי. ניכרת תוצאת החלתן של רפורמות משמעותיות שנעשו בשנים האחרונות, ובעיקר של יישום המלצות "צוות בכר". המלצות אלו שמו להן למטרה לבסס את המבנה התחרותי בשוק ההון בישראל ולשפר את יעילותו ואת דרכי פעולתו על-ידי צמצום הריכוזיות ומזעור ניגודי העניינים המובנים בגופים הפועלים בשוק ההון - בייחוד במערכת הבנקאית - ועל-ידי הרחבת הפיקוח והבקרה עליהם ועל השולטים והמחזיקים בהם.

לצד המשך יישום הרפורמה בשוק ההון, היעדים המרכזיים של האגף עוסקים גם בסוגיית החיסכון לטווח ארוך של צרכני השירותים הפיננסיים במדינה, תוך קביעת מדיניות כוללת לנושא ומתן אפשרות ניידות מלאה בין מגוון המוצרים הפנסיוניים. יעד נוסף הוא להבטיח שתוקם תשתית ייעוץ מקצועי ואובייקטיבי לצרכנים בתחום החסכון הפנסיוני.

יעדים אלה משקפים את החשיבות הרבה שאגף שוק ההון מייחס מחד להבטחת זכויות צרכני השירותים הפיננסיים, ומאידך לשכלולם ולפיתוחם של השווקים הפיננסיים.

השינויים האחרונים בשווקים הפיננסיים עתידים לשפר את השירות שניתן לצרכני השירותים הפיננסיים. הם ירחיבו את התחרות ויוסיפו רווחה לעסקים ולאוכלוסייה בארץ.

מהדו"ח עולה, כי מעל 50% מהחשיפה של חברות הביטוח הישראליות היא לשלושת מבטחי המשנה הגדולים (GENERALI, MUNICH RE, SWISS RE). אולם חשיפה זו ירדה מכ-55% בשנת 2004 לכ-51% בשנה הנסקרת.

בנוסף, רק כ-34% מפוליסות ביטוח החיים שהונפקו בשנת 2000 בכל חברות הביטוח עדיין תקפות.

העודף האקטוארי, המצביע על טיב ניהול הסיכונים הביטוחיים בקרן הפנסיה, נע בשנת 2005 בקרנות החדשות בין 0.05% לבין 1.73%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה