הכנסות ענף הרפואה המשלימה - 210 מיליון שקל לשנה
ענף הרפואה המשלימה צובר תאוצה בישראל, ממחקר מיוחד שערכה קבוצת BDI-COFACE על הענף בישראל עולה כי ההכנסות בענף מסתכמות בכ-210 מיליוני שקלים בשנה (לא כולל תרופות ומוצרים). יש להדגיש כי ההכנסות הינן בגדר הערכה בלבד, משום שחלק משמעותי מהפעילות בענף מתבצע על-ידי גורמים פרטיים, שלא מדווחים על היקף פעילותם.
לדברי הכלכלנים תחילת הצמיחה החלה ב-2000. כשאחת הסיבות העיקריות היא עליית המודעות וההקפדה על שמירת אורח חיים בריא שהובילה ללגיטימציה לה זוכים מקצועות הרפואה המשלימה מצד הממסד הרפואי. הערכות הכלכלנים מעלות, כי מדי שנה נערכים בישראל כ- 1.4 מיליון טיפולי רפואה משלימה, על ידי כ- 10,000 מטפלים. מתוך המטפלים הפעילים, רק כ- 3,500 בלבד רשומים באגודות המקצועיות. למרות הגידול המרשים, המספרים עדיין נמוכים כשמשווים את אחוז הפונים למוסדות הרפואה המשלימה בארץ למדינות אחרות, כגון ארה"ב, יפן ואוסטרליה.
מבחינת התפלגות גיאוגרפית, כצפוי, אזור ת"א והמרכז מוביל את מספר המטפלים הפרטיים עם 42% מכלל המטפלים הפרטיים בארץ. אחריו מדורג איזור חיפה והצפון עם כ- 26%, אזור ירושלים עם כ- 10% ואזור השפלה והדרום, שבו ריכוז קטן יחסית, עם כ- 8% (בכל אזור) מכלל המטפלים הפרטיים בישראל. בנוסף, בשנים האחרונות חלה עלייה בשיעור הגברים הפונים לטיפולי רפואה משלימה, וקיום באופן מפתיע 45% מהלקוחות הם גברים.
הטיפולים הנפוצים ביותר הינם טיפולי אקופונקטורה ועיסויים, המהווים כל אחד כ-20% מכלל טיפולי הרפואה המשלימה; רפלקסולוגיה, המהווה כ-15% מכלל הטיפולים. טיפולים נוספים שנחשבים למבוקשים, הינם שיאצו וטווינה, אשר כל אחד מהם מהווה כ-10% מכלל טיפולי הרפואה המשלימה הניתנים בישראל.
תוצאות המחקר מצביעות על כך, שכ-45% מטיפולי הרפואה המשלימה בארץ מתבצעים במסגרת קופות החולים (שם מתקיימים אבחון רפואי ופיקוח של רופא בעל רישיון ברפואה קונבנציונאלית), כ-35% מהטיפולים נערכים על-ידי מטפלים פרטיים וכ-20% בלבד מהטיפולים מתבצעים במרפאות רפואה משלימה הממוקמות בבתי חולים.