מריל לינץ' על הבורסה בת"א: הסתכלו מעבר לקונפליקט

האנליסט חיים ישראל ממליץ על כיל, ועל דלק ואפריקה ישראל אותן מריל לינץ' לא מסקרת. ב-IBI ממליצים על מניות שיהנו מהשקעות בשיקום התשתיות בצפון
ליאור גוטליב |

בעקבות הפסקת האש שנכנסה הבוקר לתוקפה בצפון, מגיבים אנליסטים בשוק ההון על ההשפעה הצפויה שלה במשק ובשוק המקומיים.

האנליסט חיים ישראל ממריל לינץ' פותח את סקירתו והמלצתו על המשק הישראלי במילים, "להסתכל מעבר לקונפליקט" ושולח את המשקיעים לחפש אחר "מלאכים נופלים" בשוק ההון הישראלי.

ישראל טוען, כי למרות ירידות השערים האחרונות ישנן לא מעט חברות המייצגות מתאם גבוה עם תיק השוק. כלומר, בעלות תשואה גבוהה על ההון ובעלות בטא גבוהה או במילים אחרות "מלאכים נופלים".

תחת הקטגוריה הזאת ממליץ ישראל על מניות הבנקים שלטענתו "חזרו למומלצות", כיל, דלק (דלק קבוצה ) ואפריקה (למרות שבמריל לינץ' לא מסקרים את דלק ואפריקה, לטענת ישראל הן שייכות גם לקטגוריה של המניות המומלצות).

גם בבית ההשקעות IBI פירסמו היום (ב') את דעתם על מי צפוי ליהנות מהפריחה הצפויה בהשקעות בטווח הקצר ובטווח הארוך יותר?

ב-IBI מעריכים, כי עם התייצבות האזור צפויות הרשויות המקומיות, משרד התחבורה ואולי גם משרדים נוספים לפרסם מכרזים לבנייה ושיקום של מבנים שנפגעו בצורה קשה – כגון בתי דירות, מבני ציבור (למשל בתי ספר) ומבנים המשמשים את התעשייה, מכרזים בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים.

שיקום ושדרוג תשתיות תחבורתיות כגון בניית מחלפים, סלילת כבישים וכו' מכרזים המוערכים בהיקף של מאות מיליוני שקלים הינו מחד חיוני ביותר כמפתח לשיקום האזור ומאידך עשוי לארוך זמן רב ולהשפיע רק בטווח הארוך יותר.

ב-IBI ציינו מספר חברות הצפויות ליהנות מתהליכי השיקום והשיפוץ של הפעילות האזרחית בצפון: דניה-סיבוס, שיכון ובינוי ואלקטרה ישראל (שיפוץ ותשתיות), טמבור (צבעים לבניין ולתשתיות) וכמו כן, חברת "בירמן" ספקית מוצרי עץ.

ניסיון המבצעי המר שנרכש במחיר כבד מול לוחמת הגרילה שהפעיל החיזבאללה, עשויה להיות השפעה על סוג הנשק והציוד שירכוש צה"ל כהפקת לקחים וכדי להתכונן טוב יותר ל"סיבוב הבא".

ב-IBI מעריכים, כי צפויים לראות גידול בהיקפי הרכש הצבאי במכלול התחומים המרכיבים אותו, ובכלל זה טכנולוגיה חדשנית (בעיקר מערכות תצפית, מודיעין ותקשורת), מיגון אישי (אפודים, קסדות, אמצעי ראיית לילה וכו'), מערכות נשק ומיגון של פלטפורמות (טנקים, מסוקים) וכן בתחומי האספקה הכללית (מנות קרב וחידוש מלאי). להערכתנו, גם צבאות אחרים בעולם עוקבים מקרוב אחר המתרחש, אם כי מוקדם להעריך כיצד ישפטו את התוצאות שהושגו בשדה הקרב ואת תרומת המערכות הישראליות לתוצאות אלו.

על פי ההערכה זו, מספר חברות שפעילותן צפויה להיות מושפעת ממגמות הרכש הצפויות של מערכת הביטחון: רבינטקס ופמס (אפודים ומיגון אישי), סטארנייט (ראיית לילה וכוונות), אופיר אופטרוניקה (עדשות צבאיות), אלביט מערכות (טכנולוגיה צבאית), מגל (שיקום ושדרוג גדר הביטחון), ספקטרוניקס (מערכות כיבוי אש לנגמ"שים וטנקים), אורדן (פרויקט המרכבה, עשויה להיות מושפעת לחיוב במידה והצבא יבחר לשפר ולשדרג את המיגון ולהרחיב את ההצטידות או להיות מושפעת לרעה אם כי עקב השלכות האירועים – פגיעת טילי הנ"ט הקטלניים בטנקים של צה"ל הצבא יבחר להקפיא את הפרויקט ולהחליף פלטפורמה).

אמנם סיכול מתקפת הטרור שתוכננה לפגוע במטוסי נוסעים היוצאים מלונדון לא קשור קשר ישיר למלחמה בצפון, אבל אם בחברות ביטחוניות עסקינן, הרי שחברת נייס, המפתחת בין השאר מערכות הקלטה וניתוח של וידאו בזמן אמת לצרכי אבטחה, ושכבר התקינה מערכות במספר שדות תעופה בעולם, צפויה ליהנות מגידול בביקושים למוצריה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה