חובת דיווח במקרה בו לא נוכה מלוא המס מרווח ההון

ביום 3.7.2006 פרסמה רשות המסים בישראל הודעה, אל החייבים בהגשת דוח שנתי שהיו להם עסקאות בניירות ערך הרשומים למסחר בבורסה. להלן עיקרי ההודעה.
עו"ד לילך דניאל |

החל משנת 2006, במסגרת תיקון 147 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961, נערכו שינויים בפקודת מס הכנסה ביחס לדיווח ותשלום מקדמות בגין עסקאות הוניות בניירות ערך הרשומים למסחר בבורסה (בישראל או מחוץ לישראל).

באותם מקרים בהם לא נוכה מלוא המס במקור מרווח ההון, נקבעה חובת דיווח ותשלום מקדמה פעמיים בשנה (בנוסף לדוח השנתי), ביום 31 ביולי וביום 31 בינואר כל שנה.

עד יום 31 ביולי יש לדווח ולשלם מקדמה על פי הדיווח לגבי העסקאות שבוצעו בחודשים ינואר עד יוני באותה שנת מס.

עד יום 31 בינואר בשנה העוקבת יש לדווח ולשלם מקדמה לגבי העסקאות שבוצעו מחודש יולי עד חודש דצמבר בשנת המס שקדמה למועד הדיווח.

הדיווח ייעשה באמצעות הודעה לפקיד השומה (מחלקת הגבייה) והוא יתייחס רק לגבי ניירות הערך מהם לא נוכה מלוא המס במקור.

ההודעה תפרט את סך התמורות מכל המכירות שבוצעו בתקופה (מספר אחד מסכם), סך כל הרווחים מניירות ערך שנמכרו בתקופה, סך כל ההפסדים מניירות ערך שנמכרו בתקופה, סך הרווח או ההפסד נטו (לאחר קיזוז ההפסדים מהרווחים) ממוין לפי שיעורי המס הרלוונטיים.

ההודעה תכלול גם את סכום המקדמה לתשלום, כפי שהיא עולה מהפירוט לעיל.

עם הגשת ההודעה כאמור תשולם מקדמה בסכום העולה ממנה.

במסגרת ההודעה וחישוב הרווח והמקדמה ניתן לקזז רק הפסדי הון שטרם קוזזו מרווחים אחרים עד תום תקופת הדיווח אליה מתייחסת ההודעה.

בדיווח המבוצע בשל התקופה שעד 30.6, לא ניתן לקזז הפסדים מניירות ערך שנוצרו (באותה תקופה) בחשבון ניירות ערך אחר שבו מבוצע קיזוז שוטף של הפסדים מרווחים לצורכי ניכוי מס במקור (למשל : חשבון בבנק בישראל), אלא אם ניתן אישור פקיד השומה לכך. אישור כאמור יותנה בדיווח על רווח/הפסד ותשלום מקדמה גם בחשבון ממנו נבעו ההפסדים שקוזזו, ללא קיזוז אותו הפסד שכבר קוזז במסגרת הדיווח הקודם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה