הזכות לפיצויי פיטורים

מעסיקה של מיטל נוהג לפטר אותה לאחר כל 10 חודשי עבודה ולהעסיקה בשנית לאחר חודשיים. כעת, לאחר 5 שנות העסקה באופן זה פוטרה מיטל באופן סופי מעבודתה. מיטל מעונינת לדעת האם היא זכאית לפיצויי פיטורים בהתחשב בכך שטרם השלימה שנת עבודה מלאה?
עו"ד לילך דניאל |

סעיף 2(9) לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג-1963, קובע כי: "הפסקה ארעית ללא ניתוק יחסי עובד ומעביד או הפסקה תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד שאינה עולה על 3 חודשים" - לא תפגע ברציפות בעבודה לענין פיצויי פיטורים.

לפיכך, מאחר ומיטל חזרה לעבודה בכל פעם בטרם עברו 3 חודשים ומעלה מיום ניתוק יחסי העבודה, הרי שלעניין הזכות לפיצויי פיטורים, הוותק שיחשב לה כוותק לפיצויים הוא הוותק הכולל בכל תקופות העסקתה. (יצוין, כי במקרה כזה גם אם שולמו לה פיצויי פיטורים בגין חלק מתקופת ההעסקה, תקופה זו תיחשב לה כוותק לפיצויים שיחושבו עפ"י שכרה האחרון ועפ"י הוותק הכולל, בניכוי הסכום ששולם לה בעבר כפיצויי פיטורים).

הדרך היחידה ליצור תקופת עבודה חדשה שתהיה מנותקת מתקופת העבודה הראשונה, היא להמתין שיחלפו לפחות 3 חודשים מיום סיום יחסי העבודה. אולם, נראה כי במקרה של מיטל אף אם המעביד היה ממתין תקופה של 3 חודשים ומעלה לשם העסקתה בשנית, תוכל מיטל לתבוע כי יכירו בהפסקות בעבודה כחופשה ללא תשלום ועל כן לדרוש הכרה בוותק הכולל לצורך חישוב פיצויי הפיטורים, מאחר ומדובר באופן העסקה אשר חוזר על עצמו פעם אחר פעם.

יצוין כי חופשה ללא תשלום, ללא קשר לאורכה, אינה מנתקת את הרציפות בין "שתי תקופות" עבודה, שכן אינה נתק או פגיעה ברציפות כלל. כמובן שרצוי שיהיה תיעוד כלשהו של עובדת היות העובד בחופשה ללא תשלום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה