יובלים תבור ומגדל הובילו קרנות ההשתלמות בסוף אפריל

כך עולה מדירוג פרדיקטה. בבולטות לרעה: שתי קרנות השתלמות של הלמן אלדובי, ושתיים של חברת הראל
ליאור גוטליב |

חברת פרדיקטה פרסמה היום (ד') את דירוג קרנות ההשתלמות לסוף חודש אפריל 2006. הנתונים מבוססים על ביצועי הקרנות לשלוש שנים, כלומר ב-36 החודשים שמסתיימים ב-30 באפריל 2006. נציין, כי לא נכללו בדירוג מספר קרנות מפעליות שאינן מדווחות את נתוני התשואה שלהן למשרד האוצר.

דירוג פרדיקטה של קרנות ההשתלמות, שהושק בתחילת השנה, מבחין בין קרנות רגילות, הפתוחות להצטרפות של כל לקוח, לבין קרנות השתלמות של ארגונים ("מפעליות"), המוצעות רק לעובדים באותו ארגון.

הקרנות המצטיינות בדירוג לסוף אפריל 2006 מבין הקרנות הכלליות: יובלים קרן השתלמות של יובלים ניהול קרנות פנסיה, תבור של סולומון שוקי הון, מגדל קרן השתלמות של חברת מגדל, טפחות השתלמות של בנק המזרחי ויהב השלמות וחסכון בע"מ של בנק יהב.

בין הבולטות לרעה מבין הקרנות הכלליות: שתי קרנות השתלמות של חברת הלמן אלדובי, שתי קרנות ההשתלמות של חברת הראל השקעות בביטוח (שלדג ודיקן) ואינווסטק קרן השתלמות של בנק אינווסטק (כיום U בנק).

המצטיינות מבין הקרנות המפעליות: קרן חיסכון לצבא קבע של חבר משרתי הקבע, קרן השתלמות למהנדסים של קרן המהנדסים וקרן ההשתלמות לאקדמאים במדעי החברה.

הבולטות לרעה מהן: קרן השתלמות לעובדי הקואופרציה הצרכנית, קרן השתלמות לשופטים וקרן השתלמות של עובדי המוסדות הלאומיים.

מירי בן יהושע, מנכ"ל משותף בחברה, אומרת: "דירוג קרנות ההשתלמות מהווה קריטריון חשוב הן למתלבטים בבחירת קרן השתלמות והן לציבור החוסכים שכבר עשה את הבחירה. הדירוג מפורסם מזה 4 חודשים ואין ספק כי תחום זה הולך ותופס תאוצה. אנו מתכוונים להמשיך לפתח דירוגים ומדדים חדשים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה