הסכם שת"פ לביו-יו בתחום מחקר הסרטן עם אונ' טקסס

יפתחו בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן הריאות לזיהוי של תאים סרטניים המסומנים בסמנים גנטיים
שרות Bizportal |

ביו-ויו, המפתחת ומפיצה מערכות סריקה לגילוי תאים סרטניים, חתמה על הסכם עם מרכז הסרטן של האוניברסיטה של טקסס ביוסטון - MD Anderson, לפיתוח בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן הריאות באוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה. ביו-ויו תפתח אפליקציה שתאפשר זיהוי מהיר ומדויק של תאים סרטניים המסומנים בסמנים גנטיים המפותחים ב-Cancer Center MD Anderson.

הבדיקה המפותחת תתבסס על שילוב בין מערכת הדואט של ביו-ויו (מערכת סריקה המאפשרת סריקה אוטומטית וזיהוי דגימות תאים בעזרת תוכנת מחשב ייעודית) לבין הסמנים הגנטיים המפותחים במרכז בטקסס. שיתוף הפעולה מתוכנן להמשיך גם בשנה הבאה.

מנכ"ל ביו-ויו, עפר שפירא, מסר שהחברה ממקדת את מאמצי הפיתוח שלה בתחום הסרטני – הן באוטומציה של אבחונים קיימים והן בפיתוח אבחונים חדשים. במסגרת זו החברה פועלת לפיתוח האבחון בתחום סרטן הריאות. "אנחנו מאוד שמחים על שיתוף פעולה עם המכון MD Anderson cancer center. הסכם זה מהווה המשך טבעי של מטרות החברה לפתח אבחונים חדשים לשיפור הטיפול באוכלוסיות סיכון ובחולי בסרטן" – אומר שפירא.

נזכיר, כי לפני כחודשיים גייסה ביו-ויו 24 מיליון שקל בהנפקה בבורסת תל אביב. החברה מפתחת, מוכרת ומשווקת את מערכת הסריקה האוטומטית שלה לזיהוי תאים יוצאי דופן ולפיתוח האבחון הסרטני. מערכות הסריקה של ביו-ויו משמשות כיום לסריקת דם, מוח עצמות, שתן ומי שפיר.

MD Anderson Cancer Center נחשב לאחד המרכזים המובילים בעולם ומוקדש אך ורק לתחום הסרטן - לטיפול בחולי סרטן, למחקר, חינוך ומניעה. מעל 74 אלף חולים צפויים להיות מטופלים במרכז זה השנה, מתוכם כ-27 אלף חולים חדשים. בשנת 2005 יותר מ 11,000 חולי סרטן השתתפו במחקרים קליניים לבדיקת טיפולים חדשניים - דבר שהיווה את התוכנית הגדולה ביותר מסוגה בארה"ב. ב-2005 המרכז הוציא יותר מ- 342$ מליון דולר למטרות מחקר, עלייה של כ-86% ב-5 השנים האחרונות.

לאחרונה, חתמה ביו-ויו על הסכם למחקר קליני עם קרן מחקרים של בית החולים איכילוב וזאת לצורך המשך פיתוח היישום בתחום הבדיקות לסרטן השד. המחקר מתבצע במכון הפתולוגיה ובמסגרתו מבצעים ניתוח דגימות והשוואת הבדיקה בצורה קונבנציונלית מול בדיקה אוטומטית.

פעילות זו נעשית במסגרת המחקר הקליני שמבצעת ביו-ויו לקראת הגשת בקשה לאישור התהליך על ידי ה-FDA עוד במהלך השנה הנוכחית. יישום זה מבוסס על גלאי גנטי ובמסגרתו נסרקות רקמות שד שנלקחו בביופסיה מנשים הסובלות מסרטן השד. צביעת הרקמות בגלאי הגנטי (DNA) מזהה את החולות בהן ניתן לטפל בתרופת ההרצפטין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה