לאומי: תנאי המשק אינם מנותקים מהמתרחש בעולם

בטווח הקצר: החששות הקיימים בארה"ב מפני התפרצות אינפלציונית עלולים להעיב על המסחר בשוק המקומי. לגבי הטווח הארוך, ממשיכים כלכלני הבנק לשדר אופטימיות אך יותר זהירה מתמיד
ליאור גוטליב |

בענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי סיכמו את השבוע ומסרו תחזיות לטווח הקצר והארוך. "אנו צפויים להמשיך ולהיות מושפעים ממגמת המסחר השלילית מעבר לים", מסרו כלכלני הבנק.

בסיכום שבועי נותר המעו"ף כמעט ללא שינוי והמשיך להיסחר סביב רמת 890 הנקודות. מדד הבנקים לעומת זאת רשם ירידה חדה שהסתכמה בכ-3.8% וזאת על אף העלאת הדרוג של הבנקים הגדולים פועלים ולאומי מתחילת השבוע.

גם מניות הנדל"ן רשמו ירידות אם כי מתונות יותר שהסתכמו בכ-2.1%. נציין כי הירידות במניות הנדל"ן נבעו מתיקון בעקבות העליות החדות בסקטור בתקופה האחרונה אך גם לנוכח הרגישות הגבוהה הקיימת בענף לרמות הריבית. רגישות הסקטור לריבית נובעת מהמינוף הגבוה הקיים בחברות הנדל"ן והירידה האפשרית הקיימת בכדאיות ההשקעה בנדל"ן מניב בתקופות בהן הריבית נמצאת ברמות יחסית גבוהות ואשר מצמצמות את התשואה הנגזרת על ההשקעה.

"יש לזכור כי תנאי המשק עלולים להשתנות ואין הם מנותקים מהמתרחש בעולם", מסרו כלכלני הבנק. החששות הקיימים בארה"ב מפני התפרצות אינפלציונית עלולים להוביל להמשך המגמה השלילית מעבר לים, זו עלולה להעיב על המסחר בשוק המקומי בטווח הקצר.

בטווח הארוך יותר, המשך העלאת הריבית בארה"ב מעבר למצופה עלולה להעיב על הכלכלה הגלובלית ולמתן את קצבי הצמיחה ובמקביל היא צפויה להוביל לעדכון שיעורי ההיוון ולהפחית לתיקון טכני בשערי המניות ובמדדים על רקע העלייה ברמות המכפילים.

עם זאת, ממשיכים כלכלני הבנק לשדר אופטימיות וסבורים, כי נתוני המקרו ימשיכו להיות טובים גם בעתיד והחברות המקומיות ימשיכו לרשום גידול בפעילות ועלייה ברווחיות. כל אלו לצד יציבות פיננסית, מדינית וביטחונית יתמכו כמובן בהמשך המגמה החיובית בשוק ההון המקומי בטווח הארוך.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה