ויתורה של עובדת על שעת הנקה

שירי עובדת מזה כשלוש שנים בחברה פרטית בהיקף של משרה מלאה. לאחר שילדה את בנה, ובתום חופשת הלידה, חזרה שירי לעבוד כרגיל, באותו היקף משרה. שירי לא ניצלה את זכותה החוקית להעדר מעבודתה בתום חופשת הלידה שעה אחת ביום מבלי שההיעדרות תנוכה משכרה ("שעת הנקה"). כעת דורשת שירי ממעסיקה פיצוי כספי בגובה ערך שעות ההיעדרות שלא ניצלה. האם צודקת שירי בדרישתה?
עו"ד לילך דניאל |

סעיף 7(ג)(3) לחוק עבודת נשים קובע כי עובדת רשאית להעדר מעבודתה מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום - שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה.

לענין זה, יש לציין כי אין כיום דרישה בחוק כי בתקופה זו העובדת תניק את הילד - הכוונה היא, ללא כל קשר להנקה, כי האם העובדת תוכל להתמסר לטיפול ברך הנולד ועם זאת להמשיך בעבודתה הסדירה, בניכוי שעת עבודה אחת מבלי ששכרה יפגע, וזאת במשך תקופה של 4 חודשים מתום תקופת חופשת הלידה ובלבד, כאמור, שהיא עובדת במשרה מלאה.

נראה כי במקרה שהעובדת לא ניצלה את זכותה ל"שעת הנקה" היא איננה זכאית לתוספת במשכורתה וזאת בתנאי שהיא עצמה ויתרה על זכותה האמורה.

יחד עם זאת, במידה והמעביד מנע מהעובדת לנצל את הזכות נראה כי העובדת תהיה זכאית לפיצוי לפחות בגובה שעת עבודה רגילה לכל יום בו נמנע ממנה לנצל את הזכות הנ"ל. המילה האחרונה בענין זה תהא לבית הדין לעבודה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה