מדד TNS לאמון הצרכן במשק עלה בפברואר ב-2.1%
מדד TNS לאמון הצרכן במשק בשיתוף בנק מזרחי-טפחות לחודש פברואר 2006 עלה לרמה של 123.8 (לעומת 121.3 בינואר)- עליה של כ-2.1%+. עליה זו מלמדת כי הציבור ממשיך לתת אמון במשק, גם על רקע הבחירות הקרבות והשינויים ברשות הפלסטינאית.
בחינת התנודות בשאלות המרכיבות את המדד, מלמדת כי השיפור בפברואר נשען בעיקר על שיפור בתפיסת מצב הכלכלה במשק בכללותו (הן בהיבט של תפיסת המצב כיום והן בהיבט של ציפיות לעתיד הקרוב), ב"אווירת הקניות" ניתן גם כן להצביע על שיפור מזערי בחודש פברואר.
מאידך, בשאלות המתייחסות לתפיסת מצב התעסוקה (הנוכחי והצפוי) וכן בציפיות לגבי ההכנסה המשפחתית, ניתן להצביע על ירידות קלות מאוד בפברואר, המתקזזות ע"י השיפור במרבית המשתנים האחרים הנבחנים בסקר המדד.
בהשוואה בינלאומית של מדדי TNS לאמון הצרכן ב-15 מדינות בעולם מהתקופה האחרונה, עולה כי ישראל מצויה בצד המדינות המציגות שיפור באמון הצרכנים ומדורגת במקום 9. לשם השוואה, בחודש פברואר 2006 ירד אמון הצרכנים בארה"ב בהשוואה לינואר ב-4.8%.
שלושת המקומות הראשונים (לפי סדר יורד), הונג קונג עם עליה של 8.6%, אירלנד עם עליה של 6.8%, ובולגריה עם עליה של 5.5%. ובשלושת המקומות האחרונים ניצבות, נורווגיה עם ירידה של 5.1%, ארה"ב עם ירידה של 4.8% ובריטניה עם ירידה קלה של 0.2%.
מדד TNS לאמון הצרכן במשק מבוסס על סקר של TNS טלסקר הנערך מידי חודש במדגם גדול ארצי ומייצג (של 1,000 איש ואישה), בכלל אוכלוסיית ישראל, הנשאלים על עמדותיהם בהקשר למצב הכלכלי, מצב התעסוקה והכנסות המשפחה. המדד מחושב על פי מודל בלעדי של חברת המחקר הבינלאומית TNS המפעילה מדדי אמון צרכניים בארה"ב וברחבי תבל. המדד החודשי בישראל נערך בשיתוף בנק מזרחי טפחות ומחושב ביחס למדד הממוצע של שנת 2002.