בזק: ירידה של כ-5% ברווח הנקי וברווח התפעולי
חברת הטלפוניה הישראלית - בזק, פרסמה לפני זמן קצר את תוצאותיה הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2005 כולה. לראשונה מאז השלמת ההפרטתה ומכירת גרעין השליטה לקבוצת אייפקס-סבן-ארקין. הודיעה היום בזק, כי היא צפויה לחלק דיווידנד בסך 1.2 מיליארד שקל, כשבמקביל, תחלק פלאפון לבזק דיווידנד של 300 מיליון שקל.
הכנסות הקבוצה בשנת 2005 כולה הסתכמו ב-11.1 מיליארד שקל לעומת 9.27 מיליארד שקל בשנת 2004, גידול של 19.7%. הגידול בהכנסות נבע בעיקרו מאיחוד דו"חות פלאפון ו-YES. הכנסות הקבוצה ברבעון הרביעי הסתכמו ב-2.759 מיליארד שקל ירידה של 80 מיליון שקל לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בשורה התחתונה, רשמה החברה בשנת 2005 כולה, רווח הנקי של 591 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-621 מיליון שקל בשנת 2004 - ירידה של כ-4.8%. הרווח הנקי של הקבוצה ברבעון הרביעי של השנה הסתכם בכ-44 מליון שקל לעומת רווח של 104 מליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 58%.
הרווח התפעולי - בשנת 2005 כולה הסתכם בכ-1.317 מיליארד שקל, לעומת כ-1.392 מיליארד שקל בשנת 2004 - ירידה של 5.3%. הקיטון ברווח התפעולי נבע, בין השאר, משחיקה ברווחיות של המגזרים העיקריים בהם פועלת הקבוצה מלבד תחום הטלוויזיה הרב ערוצית. הרווח התפעולי של כלל קבוצת בזק ברבעון הרביעי הסתכם ב-264 מיליון שקל - ירידה של 7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
בשנת 2005 כולה, הסתכמו הוצאות מימון בכ-417 מיליון שקל לעומת 217 מיליון שקל בשנת 2004. כ-133 מיליון שקל מסעיף ההוצאות - מקורם באיחוד מלא לראשונה של פלאפון ו-YES. הרווח של קבוצת בזק מושפע בעיקר מאיחוד זה, בשונה מבתקופה המקבילה ב-2004.
מנכ"ל בזק יעקב גלברד אמר עם פרסום הדו"חות השנתיים, כי קבוצת בזק תתמקד בשנה הקרובה בהשקת מוצרים חדשים ובהתמקדות בלקוח ובצרכיו.
"שוק התקשורת הישראלי היה בשנת 2005 - כמו תמיד אבל דומה שהשנה במיוחד ? שוק תוסס ודינמי רווי התרחשויות. המהלך המשמעותי ביותר היה היווצרותן של קבוצות תקשורת גדולות ששמו לעצמן מטרה להתחרות בקבוצת בזק. הן מיזוג הכבלים עליו התבשרנו רק בשבוע שעבר, ועוד קודם רכישת סלקום בידי קונצרן איי.די.בי, הם מהלכים שהופכים את שוק התקשורת במהירות לזירה של שחקנים גדולים וחזקים שנגיסה בנתח השוק של קבוצת בזק היא עבורם מטרה מוצהרת וברורה".
גלברט הוסיף, "המאבק על כל לקוח ? אינו סיסמא או מנטרה. בהחלט ננהל מאבק בכלים העסקיים הלגיטימיים של מגוון שירותים רחב יותר, של מתן שרות טוב יותר, ושל מחירים תחרותיים ? על מנת להמשיך ולהוביל כפי שהיה עד היום".
"על מנת שנוכל להעניק ללקוחותינו מחירים תחרותיים, תעבור קבוצת בזק תהליך של שינוי והתאמה לשוק המשתנה. ההתפתחויות בעולם התקשורת בישראל, יחייבו את קבוצת בזק לחשיבה מחודשת ובדיקה של הוצאות לעומת ההכנסות העתידיות. ניתן להתייעל ולחסוך במגוון דרכים. הנהלת הקבוצה כבר החלה בהליך מוסדר של בדיקת מבנה העלויות והפעילויות הנדרשות, לחיזוק מעמדן של חברות הקבוצה בשווקים התחרותיים שבהן הן פועלות" אמר גלברד.