פגוט: הזינוק בשורה השנייה - נבואה שמגשימה את עצמה
ההתעוררות שפוקדת היום את מניות השורה השנייה והשלישית, המתבטאת היטב במדד ת"א 75 ומדד הנדל"ן 15, ומדד היתר 30, נובעת מאיתור הפוטנציאל הגדול הטמון שם, כך מעריכים שני בכירים בשוק ההון הישראלי.
לדברי מנכ"ל קסם מכשירים פיננסיים, רוי רגב, "העניין הולך וגובר במניות השורה השנייה והשלישית. מאחר והשוק מראה סימנים של המשך העליות, הוא מחפש סימנים של מקומות שיש בהם פוטנציאל לעלות גבוה יותר. נראה שמה שקורה כרגע זה תיקון טבעי שקורה באותם מדדים.
"הנדל"ן הוא ענף שכבר מאמצע השנה שעברה התחילו לדבר עליו, אני חושב שהשילוב של ההמתנה לקראת קרנות הריט וכל מיני כתבות בעיתונים המדברות על כך שהנדל"ן עוד מעט יצא מהמיתון, מביאים היום משקיעים גדולים למדדי האלה.
רגב מציין כי "מדד היתר היום הוא הרבה יותר נזיל מאשר היה לפני ההחלפה האחרונה של המניות (בחודש דצמבר, ח.ש). המניות החדשות הן נזילות יותר. המדד היה בעל פוטנציאל של תשואה גבוהה בסוף השנה, וההחלפה לחצה אותו מבחינה טכנית כלפי מטה, ולכן להערכתי אנשים חיכו אולי טיפה למועד שלאחר ההחלפה". פגוט: סוג של נבואה שמגשימה את עצמה גם סמנכ"ל מגדל שוקי הון, יניב פגוט, סבור כי השוק חיפש הזדמנות לניצול הפוטנציאל הטמון במניות השורה השנייה והשלישית. "זוהי סוג של נבואה שמגשימה את עצמה ברמה מסוימת. אחרי שדיברו כל כך הרבה על כך שהמעו"ף עשה את המהלך, ושעיקר הדיסקאונטים במעו"ף ניסגרו. אז למעשה, כולם הצביעו על כך שחלק גדול ממניות השורה השנייה והשלישית נשארו בדיסקאונטים יותר משמעותיים מהשורה הראשונה.
פגוט מוסיף ומציין כי "אלה הם דברים שנאמרו כבר במחצית הראשונה של 2005, אך מכיוון שקיימת סגמנטציה של המשקיעים, כך שהזרים היו פחות פעילים שם, אז למעשה לא היה כסף חדש שזרם לנירות מדד ת"א 75 והשורה השלישית, ולכן לא נסגר הפער בין המדדים האלה.
"ההערכה שלי היא שחלק שבתחילת השנה, חל שיפטינג קטן יחסית של גופים מוסדיים לטיפול בתיק מדד ת"א 75, מדד הנדל"ן ומדד היתר. מדובר בשוק שהוא צר בנזילות לא גבוהה. נזילות זאת מובילה למה שאנחנו רואים במדד ת"א 75 ובמדד היתר היום, וזה עוד לפני שהציבור נכנס. זה לפני מה שראינו בקרנות המנייתיות.
לדעתו של פגוט המשקיעים הסתכלו על המפה מלמעלה וחיפשו את המקום המיטבי ליצירת ערך. "הם חיפשו חברות שהדיסקאונט שלהן הוא 35% או 45%, אך היה בהן חיסרון של נזילות מול חברה עם דיסקאונט של 7% במדדים הכבדים. אני מעריך שחלק מהגופים האלה נכנסו באמצעות תעודות סל, ומשום שהן מתמודדות דרך השוק, והספרדים בין הביד לאסק גדולים, אז.. רואים זינוק של 8% בחלק מהניירות. הרי אף אחד לא גילו שם נפט מתחת לבניין".
פגוט מציין כי האופטימיות בשוק גם נובעת מהרוח הגבית החזקה שקיבלנו לאחרונה בשוק הסולידי. "יש עצירה משמעותית בפדיונות בקרנות האג"ח, ההנפקות הממשלתיות נסגרו בצורה חזקה בקרנות הממשלתיות. זה הסיפור הגדול, לדעתי. במיוחד באג"חים הצמודות. עד סוף החודש אין הנפקות (30-25 יום), כמות הפדיונות בקרנות הסולידיות קטנה משמעותית, אז יכולה להיות דינמיקה משמעותית בשוק האג"ח שסבל נוראית בחודשיים האחרונים ואיבד קשר עם השוק המנייתי".