אקסלנס נשואה שיבחה ומלח קיבלה תוספת סוכר בבורסה

יצרנית המלח, מתוקה בעיני האנליסט ירון זר עד כדי כך שהוא העניק למניותיה מחיר יעד הגבוה בכ-41% מהמחיר בו נקב השוק. בבורסה גם אהבו את הערכות הללו, ככל הנראה
חזי שטרנליכט |

די הרבה סוכר, מצא האנליסט ירון זר מבית ההשקעות אקסלנס נשואה במניות של חברת מלח תעשיות בסקירה שפרסם אתמול לציבור (א'). יצרנית המלח, מתוקה בעיניו עד כדי כך שהוא מעניק למניותיה מחיר יעד הגבוה בכ-41% מהמחיר בו נקב השוק במועד פרסום ההערכות שלו. מניות מלח התרשמו אולי בחיוב מהמחמאות שהרעיף עליהן האנליסט, משום שהן זינקו במהלך המסחר אתמול בלא פחות מאשר 6.15% תוך מחזור ער של מעל ל-12 מיליון שקל.

בין הסיבות הברורות להערכה האופטימית של זר נובעת העבודה כי מלח היא לא רק יצרנית מלח מצליחה אלא גם זרוע האחזקות של הדנקנרים ושותפיהם במניות של בנק הפועלים. ההצלחות המרשימות של בנק הפועלים במישור הכלכלי ובמישור המנייתי, כלומר, במהלך המסחר בבורסה, מובילות את זר לציין כי האחזקות של מלח בפועלים מתוגמלות בדיסקאונט של 37% על ידי השוק במחיר המניה. בנוסף לכל אילו, למלח יש גם אחזקה בקרקעות יקרות ערך.

באקסלנס נשואה מציינים כי הצפי הוא לעודף תשואה בשנת 2006 מהשקעה במניית מלח לעומת מניית בנק הפועלים. לפי המודל הכלכלי, מסביר זר, עלייה של 1% במניית בנה"פ מביאה לעלייה של מעל ל-1.2% במניית מלח, כשבנוסף המקרקעין, הפעילות התעשייתית ויזמות עתידית אינם מתומחרים בשווי השוק הנוכחי של החברה.

להערכת אקסלנס נשואה, סביר כי בחודשיים הקרובים מבטח שמיר, שבשליטת מר מאיר שמיר, תקבל את אישור בנק ישראל לרכישת מניות החברה, כאשר שאר האישורים נתקבלו. בתוך זמן קצר תושלם כנראה העסקה לכניסת מבטח שמיר כחלק מבעלי השליטה בחברה, שתאיץ תוכניות לפיתוח החברה ותתרום להצפת ערכה.

צפי לקיטון חוב החברה הודות לדיבידנדים שיתקבלו מבנק הפועלים, בין היתר, ממכירת החזקותיו בקרנות נאמנות, בקופות גמל ובבנק אוצר החייל. בנוסף, החברה עשויה בקרוב להקטין את הוצאות המימון על ידי החלפת חלק מחובותיה לבנקים (ההלוואה העיקרית לבנק לאומי הינה בסך של כ-740 מיליון שקל ליתרת תקופה של כ-11 שנים ובריבית צמודת מדד גבוהה של כ-6.3%), זאת לאור דירוג מעלות של "A+‏" שניתן לאחרונה לחברה.

להערכת האנליסט בחודשיים הקרובים סביר כי יתקבל אישור שר האוצר להסכם עם מינהל מקרקעי ישראל לשינוי ייעוד קרקעות החברה למגורים. בנוסף, בהמשך שנת 2006 סביר כי תדחנה העתירות לביטול ההסכם שהוגשו לבג"ץ (על ידי התנועה לאיכות השלטון, החברה להגנת הטבע ועמותת שיח חדש).

קבלת אישורים אלו תתרומנה להצפת שווי קרקעות החברה ואולי אף מעבר לשווי המוערך בעבודה זו (בהערכת השווי נלקחה פרמיה חלקית לאור הסיכון באי מימוש תרחיש זה). לחברה שני סיכונים עיקריים. האחד, מבטח שמיר עלולה (בניגוד למצופה) לא לקבל את אישור בנק ישראל לרכישת מניות החברה.

השני, שר האוצר או בג"ץ עלולים (בניגוד למצופה) לבטל את ההסכם עם מינהל מקרקעי ישראל. בהקשר זה, הקדמת הבחירות בארץ למרץ 2006 במיוחד לאור עליית הנושא החברתי עלולה לדחות את החלטת שר האוצר. להערכת אקסלנס נשואה, חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה באשר להסכם מחזקת את ההערכה כי ההסכם יאושר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה