בכירים במשק: הקדמת הבחירות - לא תשפיע על הכלכלה

עם זאת, חלק מהמנכ"לים המגיבים כיום למהלך של שרון, בו הוא מודיע כי יפרוש מהליכוד ויקים מפלגה עצמאית, מציינים כי המשק נמצא זה תקופה ארוכה מדי באי ודאות
חזי שטרנליכט |

המהלך המטלטל בו נקט ראש הממשלה שרון, בו הוא מודיע כי יפרוש מהליכוד ויקים מפלגה עצמאית שבראשותה יתמודד לכנסת הבאה, מוביל לגל תגובות במשק. מנכ"לים בכירים במשק מגיבים על ההשפעה שיכולה להיות להקדמת הבחירות ופרישתו של אריאל שרון מהליכוד על המערכת הכלכלית ו"כלכלת בחירות".

רפי פרבר, יו"ר מלונות "עץ הזית" וסגן יו"ר התאחדות המלונות מסר, "כלכלה משגשגת דורשת יציבות וודאות לטווח ארוך. בחירות מבטיחות בד"כ את ההיפך- חוסר יציבות, חוסר ודאות, מהומה ולכן, ככל שהבחירות יערכו מוקדם יותר- יהיה טוב יותר לכלכלה- בחירות מוקדמות ימנעו דחייה מזיקה מהביצוע המהיר הנחוץ בהסכם מפת הדרכים עם הפלשתינאים החיוני כל כך ליציבות הכלכלית ולפיתוח התיירות".

"פרישת שרון, להערכתי, לא תפגע בסיכוייו להיבחר מחדש, הוא ייבחר בכל מקרה, תהליך השלום ימשיך, הכלכלה תשגשג, והתיירים , שהם מנוע הצמיחה הראשי ימשיכו להגיע במספרי שיא".

שמעון שקל, מנכ"ל "מולטילוק" מגיב ואומר "הקדמת הבחירות לא תשפיע בטווח הקצר על המערכת הכלכלית, אך לטווח בינוני ורחוק עשויה להתערער היציבות הכלכלית ולהביא למצב של אי יציבות ואי בטחון בכלכלה, תופעה שתיפגע בתדמית הכלכלית של מדינת ישראל בעולם ובהשקעות של משקיעים מחו"ל בישראל".

זאב בירנבוים, מנכ"ל "ויטה פרי גליל" מעריך "הקדמת הבחירות תקדם את הופעת כלכלת בחירות שמשמעותה פריצה בתקציב, הן לפני הבחירות והן לאחר הבחירות. חוסר הוודאות יגרום לחוסר שקט וחוסר יציבות בשוקי ההון, שוק המניות והאג"חים ועשוי להשפיע גם על חוסר יציבות בשוק הפיננסי ושערי החליפין שישפיעו על היבוא והיצוא. הקדמת הבחירות תביא גם להקפאה ועיכובים בהפרטת חברות ממשלתיות".

דני טרגן, מנכ"ל חברת "תמי 4" מוסר "טוב שהבחירות הוקדמו ולא יהיה לממשלה זמן לנהל כלכלת בחירות, פרק הזמן הקצר עד למערכת הבחירות תאלץ את קברניטי האוצר להמשיך במדיניות הכלכלית הקיימת, והקדמת הבחירות הינה לטובת המשק.

"גם במידה וראש הממשלה שרון יחליט להתפטר מהליכוד, צעד זה לא ישפיע על המערכת הכלכלית, והשפעות כאלה או אחרות אחרות לכלכלה עשויות להיות רק לאחר הבחירות- בהתאם למועמד שיזכה בראשות הממשלה ולמדיניות של שר האוצר החדש".

עופר גלבוע, מנכ"ל חברת "בגיר": "המשק נמצא כבר תקופה ארוכה במצב של אי ודאות וברור שכל מצב האי ודאות הפוליטית לא מוסיף ''בריאות'' למשק. יחד עם זאת, למרות חוסר הודאות נראה שמרבית האינדיקטורים ממשיכים להיות פוזיטיביים.

"מכיוון שברור שצריכים ללכת לבחירות, אני מקווה שהמועד יהיה קרוב ככל האפשר ושהבחירות יביאו להכרעה ברורה- דבר שיתן עוד זריקת מרץ לכלכלה הישראלית".

אבי שקד, מנכ"ל "שריונית חוסם" מוסר "בשלב הראשון יתעורר פחד בשווקים- הבורסה תרד, השקל ירד לעומת כל המטבעות הזרים. אם השווקים במשק יעריכו שהמצב הולך לכאוס- מגמת חוסר היציבות תחריף ואם יעריכו שהולכים לכיוון של יציבות- המגמה תתמתן ותתייצב- הכל תלוי בהתפתחויות הפוליטיות".

גדעון רגב, יו"ר ענף המזון של לשכות המסחר בישראל ומנכ''ל חברת מ.פרופ: "שינויים פוליטיים כאלה פוגעים קשה ביציבות הכלכלית וההשפעה הישירה היא כמובן בעליית שערי המטבעות הזרים-זה משפיע כמובן בגל עליות מחירים גורף. קיים חוסר ודאות מוחלט לגבי המפלגות והעומדים בראשן ועד שהדברים לא יוסדרו לא ישתנה חוסר היציבות הכלכלי-המצב הפוליטי גורם לחוסר יציבות כלכלית".

מיכה מייקסנר, מנכ"ל מרכבים מתבטא ואומר "בשל העובדה שתהליך מערכת הבחירות נכנס לתאוצה בשל הקדמת הבחירות- יש סכנה לפגיעה ברצף של הרפורמות וההתפתחות הכלכלית שאנו עדים לה בתקופה האחרונה.

"האופי המעשי והפרקטי שהמערכת הכלכלית קיבלה לאחרונה והתאוצה עם החלפת שרי האוצר עלול להיקטע כתוצאה מכניסה לתהליך בחירות מואץ".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה