זוקו הציגה רווחים של 3.2 מיליון ש' ברבעון השלישי
השיפור בתוצאות קבוצת זוקו שילובים נמשך. זוקו, בשליטתו של סר ברנרד שרייר, סיימה את הרבעון השלישי עם רווח נקי של 3.2 מיליון שקל, לעומת הפסד של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מהחברה נמסר כי הגידול ברווחי זוקו נמשך זה הרבעון השלישי ברציפות, וזאת לאור יישום תכנית ההתייעלות בשורות החברה החל מאמצע שנת 2004.
השיפור בזוקו בא לידי ביטוי בכל סעיפי הדו"ח הכספי של הקבוצה. הכנסות זוקו ברבעון השלישי צמחו ל-131.9 מיליון שקל, לעומת הכנסות בסך 124.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה נרשמה עליה של 9.8% בהכנסות לרמה של 393.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-358.6 מיליון שקל אשתקד.
הגידול בהכנסות החברה נובע בעיקר מאיחודה של חברת עוז הידראוליקה, שנרכשה באמצע שנת 2004, ושחיזקה את פעילותה של זוקו במיגזר התעשייה, וכן מהצמיחה במכירות במיגזר התשתיות, לאור התאוששות המשק הישראלי והתרבות הפרוייקטים בענף התשתית. כמו כן, עיבתה זוקו את מערך השיווק שלה.
בשורת הרווח התפעולי של זוקו נרשם שיפור משמעותי ברבעון השלישי. הרווח התפעולי ברבעון הסתכם ב-4.8 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הרווח התפעולי של זוקו ב-14.5 מיליון שקל, לעומת רווח של 4.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
זוקו מציגה בתשעת החודשים הראשונים של השנה תזרים מזומנים חזק מפעילות שוטפת, המסתכם ב-68.8 מיליון שקל. התזרים ברבעון הסתכם ב-19.3 מיליון שקל. השיפור בתזרים נובע בעיקר מתהליך הפחתת המלאים על ידי זוקו. המלאי שברשות החברה עומד בסוף הרבעון השלישי על 109 מיליון שקל, לעומת כ-160 מיליון שקל בסוף שנת 2004. כמו כן, זוקו נהנית מהון עצמי גבוה של 148.4 מיליון שקל.
יוסף סמירה, מנכ"ל זוקו, אמר היום: "החברה מציגה שיפור מתמשך בזוקו, הבא לידי ביטוי בכל הפרמטרים, לרבות צמיחה בהכנסות הקבוצה וגידול עקבי ברווחיות. תכנית ההתייעלות שהתחלנו ליישם ב-2004 נותנת את אותותיה, ואני סבור שהמגמה תימשך".
"כמו כן, אני מעריך שמיגזר התשתיות צפוי ליהנות מהאצת קצב הפרוייקטים בענף התשתית במשק הישראלי, בין היתר כתוצאה מהגדלת תקציבי מע"צ ומהוצאתם אל הפועל של פרוייקטים על ידי רכבת ישראל, נתיבי איילון ופרוייקטי תשתיות לאומיים שבדרך".
במסגרת תכנית ההתייעלות של זוקו, משלימה החברה בימים אלה את איחוד המתחמים הלוגיסטיים שלה, במסגרתם מועברת הפעילות מאשדוד ולוד לחולון. בשנת 2006 יועבר מתחם נוסף לחולון, ובכך ייחסכו הוצאות משמעותיות מבחינת החברה. במסגרת פיתוח מנועי הצמיחה, החברה פועלת להרחבת עסקיה בשווקים הבינלאומיים, בעיקר במדינות אפריקה.
באוגוסט 2005 רכשה זוקו את פעילותה של חברת עוז הידראוליקה תמורת כ-15.8 מיליון שקל. את הרכישה ברובה מימנה זוקו באמצעות חלוקת דיווידנד בסכום דומה על ידי עוז. לאחר מכן, מכרה זוקו את השלד הבורסאי של עוז תמורת כ-3 מיליון שקל ורשמה כתוצאה מהעיסקה רווח הון של 1.2 מיליון שקל לאחר מס.
חברת זוקו שילובים עוסקת ב-4 תחומי פעילות מרכזיים. התחום העיקרי הוא יבוא ושיווק ציוד מכני הנדסי למגזר התשתיות (בעיקר טרקטורים ודחפורים). בתחום זה, בין היתר, מייצגת החברה בישראל את ענקית הציוד הכבד, קטרפילר האמריקנית.
התחומים האחרים הם: חלפים ושירות לציוד מכני הנדסי, ציוד וחלפים למגזר התעשייה (גנרטורים, צנרת, מערכות הידראוליות – תחום הכולל את מרבית הפעילות של עוז הידראוליקה), וציוד וחלפים לענף התחבורה (שירות לרכבים כבדים, ייצוג סוכנויות בינלאומיות בישראל, מסננים, חלפי מנוע וכו'). לאחרונה העמיקה החברה את פעילותה בתחום הגנרטורים, לרבות גנרטורים מבוססי גז, וזאת בעקבות המעבר של חלק מהמשק הישראלי לפעילות מבוססת גז טבעי.