קמהדע סיימה בדיקת התכנות לשתוף פעולה עם PARI

תרופת ה-API, ניתנת כיום בעירוי שבועי לוריד. מתן באינהלציה צפוי להיות יעיל ונוח יותר לחולים, בעל יתרונות כלכליים למשק ולחולים
חזי שטרנליכט |

קמהדע, חברה המתמחה בתחום הביו-פרמצבטי סיימה בהצלחה את שלב בדיקות ההיתכנות של שיתוף פעולה עם חברת PARI מגרמניה. במסגרת הבדיקה נבחנה האפשרות לשימוש במכשיר האינהלציה החדיש של PARI למתן של מוצר ה-API של קמהדע המיועד לטיפול במחלת הנפחת התורשתית.

תרופת ה-API, ניתנת כיום בעירוי שבועי לוריד. מתן באינהלציה צפוי להיות יעיל ונוח יותר לחולים, בעל יתרונות כלכליים למשק ולחולים, ואף יאפשר טיפול במספר רב יותר של חולים מאלו המטופלים כיום.

קמהדע ו-PARI ממשיכות לפתח את המוצר במשאף המהווה פריצת דרך עולמית באופן הטיפול במחלה והן אמורות לפנות בקרוב לרשויות האירופאיות והאמריקאיות לקבלת אישור לתכנית הפיתוח הקלינית והיתר להתחלת הניסויים הקליניים בשנה הקרובה.

יש לציין כי במקרה בו תהיה החברה ראשונה להשלים את הניסויים במוצר, יכנס לתוקף המעמד של תרופת יתום (זכויות שיווק בלעדיות, תמיכה של קרנות מחקר והקלות במיסוי) הן לטיפול במחלת הריאות התורשתית,והן ב-Cystic Fibrosis באירופה ובארה"ב.

דוד צור, מנכ"ל קמהדע, מוסר כי ניסויי ההתכנות הסתיימו בהצלחה רבה הן במעבדותיה של PARIוהן במעבדות חיצוניות ובמהלכם נמצאה התאמה מלאה בין החומר הפעיל של קמהדע ובין המכשיר של PARI. "על פי הנתונים שהתקבלו, תפעלנה החברות לקצר את משך הפרוייקט על מנת להגיע במהירות לשלב הניסויים הקליניים".

עוד מוסר צור כי PARI, שהנה חברה פרטית, היא מהחברות המובילות כיום בעולם בתחום האינהלציה וכי שתי החברות נמצאות בדיונים על הסכם עקרונות לטובת שיתוף פעולה אסטרטגי לטווח ארוך. קמהדע הנמצאת בבעלות ראלף האן, דוד צור וגוב, חברת ההשקעות של ליאון רקנאטי נוסדה ב-1990 והיא מתמחה בפיתוח וייצור תרופות ייחודיות לשימושים במצבי חירום רפואיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה