ישיר בית השקעות: קנייה ל-ECTel אך המזומנים מכבידים
"הר המזומנים של ECTel הוא כמו 'משקולת' המכבידה על המניה", כך מציין האנליסט עמית טסלר מישיר בית השקעות בסקירתו על המניה. כל זאת, לא מפריע לו כמובן לתת למניה המלצת קנייה במחיר יעד של 6.5 דולר הגבוה בכ-27% ממחיר השוק, והוא מסביר כמובן מדוע הוא אופטימי.
הספין-אוף של ECI, מכרה למתחרה ורינט את החטיבה הבטחונית שלה בתמורה ל-35 מיליון דולר ונותרה עם הר מזומנים. לפי טסלר, אותו הר מזומנים מהווה כ-45% משער המניה המגולם בשוק, ולכן רק 55% מגלמים את פעילות החברה.
טסלר נותר אופטימי לגבי הפעילות העתידית של החברה, אך הוא קורא להנהלה לשקול לפעול בכיוונים חדשים, "אילו הייתה החברה משקיעה את האמצעים הפיננסיים העומדים לרשותה בתחום פעילותה (למשל בפעילות M&A) היא הייתה יכולה לקבל תמחור גבוה יותר ומחיר היעד שלה היה גבוה יותר", הוא מסביר.
עם זאת, טסלר סבור כי ECtel הינה היחידה בשוק ה-IRM המציעה יכולת חסימה בזמן אמת. כמו כן, לדעתו עם 50 מליון דולר בקופתה אפשר להראות ללקוחות חוסן פיננסי. הוא מוסיף כי צמיחתן של רשתות תקשורת מסוג IP, NGN ו-G3 מהווה כר נוח לפעילות החברה, שכן רשתות אלה חשופות יותר למעשיה רמייה. אותם מעשי רמייה ברשתות תקשורת בארצות מתפתחות היכן שהחברה נמצאת, נפוצים לרוב, הוא מוסיף.
בישיר בית השקעות מזכירים לחיוב גם את הגידול הפנימי של החברה. מדובר בגידול במספר הלקוחות הקיימים המאלץ אותם לפנות ל-ECTel צורך הגדלת הרכישות. הלקוח הסטנדרטי של ECTel רוכש רישיון הפעלה המוגדר ביחס להיקף התעבורה ברשת. כאשר היקף התעבורה גדל הוא צריך לרכוש רישיון נוסף.
כמו כן, הוא מזכיר את מוצר ה-Cash View שהוא רק 10% מההכנסות ויש לו סינרגיה חזקה למוצר המוביל - FraudView. בחברה מבחינים בנטייה הולכת וגדלה של הלקוחות לרכוש את שני המוצרים.
בצד השלילה סבור טסלר כי לחברה יש חסרון לגודל. ECTel הינה חברה קטנה המוכרת לחברות הגדולות ממנה בהרבה - זה עלול להקשות עליה את תהליך המכירה. כמו כן, יש לה צורך תמידי להשקיע במו"פ על מנת לשמור על עליונות טכנולוגית אשר בלעדיה אין זכות קיום.