שיעור המס על הכנסה מריבית ומדמי ניכיון

החוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 147) תיקן את סעיף 125ג לפקודת מס הכנסה. סעיף זה קובע את שיעור המס המוטל על הכנסה מריבית, מדמי ניכיון או מרווחים. לפני התיקון הוטל מס בשיעור של 15% על הכנסות כאמור מאפיקי השקעה מסוימים.
עו"ד לילך דניאל |

בסעיף 125ג לפקודה נקבע שיעור המס המוטל על הכנסה מריבית, מדמי ניכיון או מרווחים. כיום מוטל שיעור מס מופחת של 15% על הכנסות כאמור מאפיקי השקעה מסוימים. בחוק תוקן סעיף 125ג לפקודה ונקבע כי:

4. יחיד יהיה חייב במס על הכנסה מריבית, לרבות דמי ניכיון (להלן - ריבית), בשיעור שלא יעלה על 20%, ויראו את הכנסתו זו כשלב הגבוה ביותר בסולם הכנסתו החייבת.

5. שולמה הריבית על נכס שאינו צמוד למדד, או שהוא צמוד בחלקו למדד, או שאינו צמוד למדד עד לפדיון או עד להחזר, תחויב הכנסתו של היחיד מריבית במס בשיעור של 15%.

6. שר האוצר רשאי לשנות בצו את שיעור המס הקבוע בסעיף 1, בהתאם לשינוי במדד.

למרות האמור לעיל, יחיד יהיה חייב במס על הכנסה מריבית בשיעור הקבוע בסעיף 121, אם התקיים אחד מאלה:

7. הריבית היא הכנסה לפי סעיף 2(1) לפקודה או שהיא רשומה בספרי חשבונותיו, או שהיא חייבת ברישום כאמור.

8. היחיד תבע ניכוי הוצאות ריבית והפרשי הצמדה בשל הנכס שעליו משולמת הריבית.

9. היחיד הוא בעל מניות מהותי בחבר בני האדם ששילם את הריבית.

10. היחיד הוא עובד בחבר בני האדם ששילם את הריבית, או שהוא נותן לו שירותים או מוכר לו מוצרים, או שיש לו יחסים מיוחדים אחרים עמו, אלא אם הוכח כי שיעור הריבית נקבע בתום לב ובלי שהושפע מקיומם של יחסים מיוחדים. 11. הריבית שולמה מקרן השתלמות לפני שחלפו התקופות האמורות בסעיף 9(16א) או (16ב) לפקודה, או ששולמה מקופת גמל לתגמולים וחלו עליה הוראות סעיף 3(ד) לפקודה.

12. מתקיים תנאי אחר שקבע שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת.

הוראות אלה לא יחולו על כספים המשולמים מקופת גמל שאינה קופת גמל לתגמולים או שאינה קרן השתלמות, וכן לא יחולו על כספים המשולמים מקופת גמל לתגמולים המחויבים במס לפי הוראות סעיף 87 לפקודה.

תחילה

הוראות אלה יחולו על ריבית ודמי ניכיון שנצמחו החל ביום 1.1.2006 ואילך (להלן - הריבית שמיום התחילה).

לגבי תשלומים לקופת גמל, יחולו ההוראות רק לגבי תשלומים ששולמו לקופת גמל ביום התחילה ואילך.

לגבי תכניות חיסכון ופיקדונות שאושרו ונפתחו לפני יום 10.8.2005, יחולו ההוראות על ריבית שהופקה או נצמחה לאחר המועד שבו ניתן היה למשוך סכומים מהתכנית או מהפיקדון, בלי שהמשיכה תהיה כרוכה בהרעת תנאי החיסכון, כפי שהוגדרו בתנאי התכנית או הפיקדון.

הריבית שמיום התחילה תחושב על ידי הכפלת סכום הריבית ששולם, ביחס שבין התקופה שמיום התחילה עד לתום התקופה שבשלה נצברה הריבית, לבין התקופה שמן היום שבו החלה צבירת הריבית המשולמת עד יום סיום התקופה שבשלה נצברה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה