הדולר מאבד גובה מול סל המטבעות - נסחר ב-3.77 שקלים
הדולר מגיב היום (ג') בירידות מול סל המטבעות העולמי, זאת ברקע לנייר עמדה שפרסם חבר הפד' ג'ון וויליאמס לפיו על הבנק המרכזי להעלאות את יעד האינפלציה, להתמקד בצמיחה ולהקל במדיניות הפיסקלית בעתיד. וויליאמס למעשה ניסה להסביר שקובעי המדיניות בארה"ב חייבים לבצע מהלכים אגרסיביים כדי להיערך לאפשרות של היחלשות כלכלית, שבסיטואציה הנוכחית (ריבית אפסית ואינפלציה נמוכה) עלולה להכות בעצמה. כמו כן, וויליאמס העביר מסר לפיו המצב הוא שלמרות שנים של ריבית אפסית, אין האצה בצמיחה ולכן יש לחשוב על צעדים נוספים - בעיקר ברמה הפיסקאלית אך כאמור גם להעלות את יעד האינפלציה שכיום עומד על 2%. סוחר מט"ח של סיטי אמר אמש כי דבריו של וויליאמס נתפסו כיוניים (כלומר תומכים בהמשך מדיניות מוניטארית מרחיבה) ולכן תגובת הסוחרים הייתה מכירה של הדולר.
הדולר שצולל כעת ב-1% מול האירו וב-1.3% מול היין היפני, נפל 0.87% מול השקל כאשר ההשער היציג נקבע ברמה של 3.775 שקלים. מדובר ברמת שפל של 3 חודשים ומהלך ירידות של 3.5% מאז ה-24 ביוני האחרון. כעת נשאלת כמובן השאלה האם בנק ישראל יבחר להתערב כפי שעשה פעמים רבות בעבר בסביבת המחירים הזו. מאז יוני 2015 הדולר לא יורד מתחת לרמה של 3.75 שקלים, ולא מעט בזכות רכישות שביצע בנק ישראל במטרה לתמוך. דולר רציף
וויליאמס, נשיא הבנק הפדרלי של סן פרנסיסקו, אמר אמש כי יעד האינפלציה של 2% אינו תואם למצב הכלכלה האמריקאית. "איו מספיק מרחב פעולה לבנק הפדרלי לחתוך ריבית במקרה של נתונים כלכליים חלשים כאשר גם הריבית וגם האינפלציה נמוכים מאד", אמר וויליאמס. לדבריו, "יש גבול למה שמדיניות מוניטרית יכולה, וצריכה לעשות. הנטל חייב ליפול גם על מדיניות פיסקאלית כדי ליצור תנאים שיתרמו ליציבות הכלכלית".
בתוך כך, הסוחרים ממתינים כעת לנתון האינפלציה בארה"ב שיפורסם ב-15:30 כאשר 45 דקות לאחר מכן יפורסם נתון התפוקה התעשייתית בארה"ב. מחר יפורסמו הפרוטוקולים של ישיבת הפד' האחרונה. אמנם שני דו"חות התעסוקה האחרונים בארה"ב היו חזקים מאוד ונתנו רוח גבית לאפשרות של העלאת ריבית, אבל נתון המכירות הקמעונאיות שפורסם בארה"ב ביום חמישי האחרון היה חלש וגרר ירידה בציפיות להעלאת ריבית. אם טרם הנתון השוק נתן סבירות של כמעט 50% להעלאת ריבית השנה, לאחריו ירדה הסבירות ל-42%.
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- קיסטון זינקה ב-7.3%, טבע ב-2.9%; הבנקים ירדו ב-1.2%
ראש תחום המט"ח בדויטשה בנק אמר אתמול כך: אני לא מצפה לאיתות כלשהו מצד יילן לגבי כיוון הריבית כעת, פשוט בגלל שהנתונים הכלכליים משקפים חוסר וודאות". כוונתו היא לדו"ח התעסוקה החזק ומנגד נתון המכירות הקמעונאיות שהיה חלש.
הדולר מול השקל:
יוסי פריימן, פריקו: "בשוק מצפים לשלל צעדים פיסקליים לעידוד הצמיחה וההשקעה. להערכתנו בשווקים צופים כי מיצויי הצעדים המוניטריים, כמו: הרחבה כמותית, ריבית שלילית וכו', יעודד מעבר לשלל צעדים פיסקליים תוך שמירת סביבת ריבית נמוכה ותומכת לאורך זמן. להערכתנו בשלב הנוכחי פוטנציאל ייסוף השקל מוגבל. בטווח של 3.74 3.76 שקלים לדולר, שוכנות הוראות רכישה רבות לדולר כמו גם עינו הפקוחה של בנק ישראל והאוצר המשמשים כ"המבוגר האחראי" הפועלים לבלימת תנועות חריגות בעלות השלכות שליליות על התעשייה המקומית בכלל וסקטור היצוא בפרט. להערכתנו בטווח הבינוני, טרם מוצה פוטנציאל פיחות השקל אל מעל לרמת 3.86 שקלים לדולר, אולם בראיה לטווח ארוך 2017 לדעתנו השקל צפוי להתחזק אל מול הדולר ולשוב להיסחר מתחת לרמת 3.7 שקלים לדולר".
- 3.הדולר יורד יחד איתו גם חומרי בניין יורדים ו הדירות לא.. (ל"ת)יצחקי 16/08/2016 15:23הגב לתגובה זו
- 2.גרשון 16/08/2016 15:07הגב לתגובה זומחירי הדירות בארץ יקרים מאד דולרית- מסקנה חייבים לפחת את השקל בכדי למנוע ספקולציה מצד משקיעים זרים.
- 1.שששששששששש.... 16/08/2016 14:54הגב לתגובה זוהשקעה במטח לטעמי הינה השארות עם השקל. לאורך שנים השקל עולה לעומת המטבעות החזקים. בעולם גלובלי שבו השחקן שקובע את ערך המטבע הוא המשקיע הפרטי אין באמת יכולת גדולה לנגידים העולמיים להשפיע על שער המטבע וזאת כל עוד והריבית נשארת נמוכה בכל העולם. שקל ימשיך להתחזק. אין מה לעשות ישראל היא מדינה עם כלכלה חזקה ולא מדינת עולם שלישית.