עידו ליבוביץ': רדיו קול חי הוא הטלוויזיה של המגזר

ראיון מצולם ובו מנכ"ל התחנה האזורית 93FM הפונה למגזר החרדי-דתי טוען שכל המפרסמים הגדולים במשק שמים גם אצלו כסף ומכירים בכוחו של המגזר; מציין שבכל שעה נתונה מאזינים לתחנה 100-150 אלף איש ולא מפחד מהשפעת האינטרנט או הסלולר על המגזר
אפרת אדיר |

המגזר החרדי-דתי ברובו אינו צופה בטלוויזיה או גולש באינטרנט וניזון בעיקר ממידע המגיע מהעיתונות החרדית-דתית, מפשקווילים ומתחנות הרדיו. תחנת "רדיו קול-חי" (93FM) הנמצאת בבעלות קבוצת ההשקעות קרדן, הנה התחנה החוקית היחידה המשדרת לציבור זה באזור גוש דן וירושלים, במסגרת זיכיון הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, החל משנת 1997.

בראיון מצולם ל-BizTv מכנה מנכ"ל רדיו קול-חי, עידו ליבוביץ', את התחנה כ"טלוויזיה" של המגזר החרדי-דתי. "אנחנו האוטוריטה של המגזר ומספקים מגוון רחב של תכנים כגון: אקטואליה, שירות לציבור, מוזיקה, תכנים תרבותיים, נושאי בריאות ועוד", אומר ליבוביץ' ומציג את נתוני TGI האחרונים המוכיחים כי קיימת עלייה דרמטית ועקבית בהאזנה לרדיו קול חי.

מנתוני TGI לשנת 2006 עולה, כי רדיו קול חי מדורג במקום ה-3 מבין 13 תחנות הרדיו האזוריות עם גידול של כ-70% בהאזנה בשנתיים האחרונות. "בכל שעה נתונה מאזינים לנו 100 עד 150 אלף איש", אומר ליבוביץ'.

גם רד בול מפרסם

תמהיל המפרסמים בתחנה גדל אף הוא והפך למגוון יותר עם השנים. בעוד שבעבר פרסמו בעיקר חברות מזון מובילות במשק כדוגמת שטראוס, תנובה, ויוניליוור, היום, מפרסמות בתחנה גם 3 חברות הסלולר: סלקום, אורנג' ופלאפון, יחד עם חברות ליסינג והשכרת רכב כמו ניו-קופל, באדג'ט והרץ. ולא רק, גם חברות ביטוח כמו EMI, חברות תעופה כמו בריטיש איירווייז, ברק 013, קווי זהב, חברת איטונג לבניה, בנק ירושלים ואפילו מותג משקאות האנרגיה "רד בול".

"כאשר אנחנו מקבלים פרסומת הפונה למגזר הישראלי, יש צורך לבצע התאמה לשפה הפרסומית של התחנה והמגזר הדתי-חרדי", מסביר ליבוביץ'. ההתאמה של הפרסומת מתבצעת על-ידי שינוי המוזיקה, השדרן, במידה ומדובר באישה, והטקסט עצמו הפונה בעיקר לאמהות עם מסר חינוכי ותועלתי.

מהו הקו האדום בפרסומות?

"ברדיו קול-חי לא משמיעים שירת נשים, גם לא בפרסומות וכן לא מוזיקה ישראלית. רק מוזיקה חסידית ושירת גברים או ילדים. בנוסף, לא אפרסם עסקים שפתוחים בשבת, כי זה לא עונה לצורך של המגזר. אין פרזנטורים בקרב הדתיים וחשוב לבצע את ההתאמה התוכנית למגזר, על מנת לא לפגוע בציבור הייעודי לתחנה".

בבחינת הסוגייה של התערבות חצרות הרבנים בתכני התחנה, אומר ליבוביץ' חד משמעית, כי התחנה הנה עצמאית ולא נתונה ללחצים והחלטות של חצרות הרבנים, אך במקביל אנשי התחנה עושים כל מאמץ לפנות למגוון החצרות מבחינת התוכן ולשתף את כולם.

גם מהפרסום באינטרנט או בסלולר ליבוביץ' אינו מתרגש ומדגיש כי האינטרנט הנו בטווח האסור לצפייה וגם הסלולר הכשר אינו מכיל אפשרות לשליחה או קבלה של הודעות טקסט, אנימציה או תוכן אינטרנטי. "לכן רוב הפרסום למגזר החרדי-דתי מתנקז לרדיו", מסביר ליבוביץ'.

ואכן, הכוח הכלכלי הטמון במגזר הדתי הוא עצום. בעוד במשפחה חילונית יש בממוצע 4 נפשות, בקרב הדתיים הממוצע הוא פי שניים, ולא בכדי הציבור הדתי מהווה כ-30% מכלל הציבור בארץ.

ליבוביץ' מציין עוד, כי הציבור החרדי בשל לחידושי רדיו ולתוכניות חדשות, וזאת הסיבה שפורמטים טלוויזיוניים מוכרים כדוגמת: "משפחה חורגת" ו"מסע עולמי" מתורגמים לפורמט רדיופוני עבור מגזר זה. "אנחנו מלמדים משפחות לחסוך במים, בחשמל ובהוצאות על מזון, לצד תוכניות לילדים עם סופרת ידועה במגזר שמקריאה סיפורים, או תוכנית כמו "מסע אחר" בה מומחה מספר על יעד תיירותי כלשהו. בתנאי, כמובן, שנשמרים בקפידה כל הכללים המקובלים במסגרת הזיכיון והמגזר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה