מדד מחירי הדיור של נייט פרנק - מה התחזית והדירוג של ישראל ביחס לעולם?
מחירי הדיור עולים בישראל - אך לא רק. לפי מדד עולמי למחירי דיור שערכה חברת נייט פרנק הבריטית (Knight Frank), בקרב 55 המדינות שנסקרו (ממארס 2015 ועד מארס 2016), ממוצע מחירי הדיור ממשיך לעלות - אבל הרבה פחות מישראל.
מחירי הדיור בעולם רשמו עלייה של 3.4% בממוצע (בחישוב שנתי), כאשר בישראל, לפי המדד, המחירים עלו 7.9% בשנה (מהרבעון הראשון של 2015 ועד סוף הרבעון הראשון השנה). מבחינת הדירוג, מדובר בקפיצה מהמקום ה-11 למקום ה-8, וזאת אחרי מדינות כמו טורקיה, שוודיה, ניו זילנד, אוסטרליה ומקסיקו, בהן הדשא מעט פחות ירוק מאשר בארץ. במדד מציינים כי התחזית שלהם חיובית כלפי עליית מחירי הדיור השנה.
ובשאר העולם נמצא שהמדינות שרשמו את זינוק המחירים הגבוה ביותר בדו"ח הקודם הציגו התמתנות בעליות המחירים בדו"ח הנוכחי. טורקיה, המצויה בראש המדד, רשמה עלייה ממוצעת של 15% במחירי הדיור, בהשוואה ל-18% ברבעון הקודם. נייט פרנק מסבירים את התתמתנות כתוצאה מבעיות הביטחון וכן בעקבות סנקציות מצד רוסיה.
ארה"ב ובריטניה עומדות במקום, ועליית המחירים בשלושת החודשים של 2016 היא בשיעור ממוצע של 0.9% בארה"ב ו-1.6% בבריטניה. עורכי המדד הסבירו כי מדובר בהשפעות פוליטיות, בהן ה'ברקזיט' (עזיבת האיחוד האירופי) בבריטניה והבחירות בארה"ב.
- חיפה: למה המחירים הנמוכים - דווקא הכי קרובים לים?
- באר יעקב: היתר ראשון להתחדשות עירונית – פרויקט של 1,880 דירות יוצא לדרך
מבט לאסיה מגלה שמחירי הדיור בה מדשדשים, וסינגפור, הונג קונג וטיוואן אף הציגו ירידתמחירים ממוצעת של 3% במהלך השנה שנמדדה. לפי נייט פרנק, ההסבור נעוץ בהאטה בשווקים וכן בצעדים רגולטוריים שמיתנו את העליות.
הנתונים המלאים מתוך המדד:
- 1.א 09/06/2016 11:51הגב לתגובה זובמונחים דולריים, וגם במונחים ריאליים, המחירים בטורקיה כמעט ולא עלו.