הפועלים: אישור התקציב יפזר את אי הודאות במניות

גם סיומה הקרב של עונת הדוחות הכספיים של החברות בשוק המקומי, המשך ההתקדמות בזירה המדינית והתבססות הרגיעה הביטחונית מחזקות את הערכות החיוביות לגבי שוק המניות
חזי שטרנליכט |

"אישורו המיוחל של תקציב המדינה לשנת 2005 יפזר להערכתנו חלק מאי הוודאות הגלומה בשוק המניות בטווח הקצר". כך מציין הכלכלן עדו דולב מיחידת המחקר, באגף לני"ע ונכסים פיננסים בבנק הפועלים.

בסקירתו את שוק המניות התל אביבי מוסיף דולב כי גם סיומה הקרב של עונת הדוחות הכספיים של החברות בשוק המקומי, המשך ההתקדמות בזירה המדינית והתבססות הרגיעה הביטחונית, בתמיכתן הפעילה של ארה"ב ומצריים, מחזקות את הערכתו החיובית לגבי שוק המניות.

יחד עם זאת מסביר דולב כי הסבירות הגבוהה לתחילת תהליך העלאת ריבית בנק ישראל, במחצית השנה השנייה, ההאטה הצפויה בקצב הצמיחה בכלכלה המקומית ובשוקי היצוא העיקריים, בהשוואה לשנת 2004, הגידול באחזקות הזרים בשוק המניות המקומי, והרמות בהם נסחרים מדדי המניות ימתנו את קצב העליות.

לאור האמור לעיל, ממשיכים להמליץ בבנק הפועלים על הצטיידות סלקטיבית במניות אשר צפויות לרשום שיפור בתוצאותיהן. במקביל הם מציינים כי ניתן לבחון את הגדלת רכיב ההשקעות בשוקי חו"ל, ולפעול בדרך של פיזור השקעות על-מנת להקטין את הסיכון של תיק ההשקעות הכולל.

בבנק הפועלים הדגישו כי במהלך השבועיים הקרובים צפויות מרבית חברות המעוף להציג את דוחותיהן לרבעון הרביעי ולשנת 2004 כולה. בהתאם להערכות יחידת המחקר, צפויות מרבית החברות להציג שיפור בתוצאותיהן, כשחלקן צפויות לרשום שנת שיא ברווחיהן.

מתוך נתוני סקר כוח האדם של הלמ"ס עולה כי אחוז הבלתי מועסקים במשק, בחודש ינואר ירד לרמה של 9.9% מכוח העבודה, בהשוואה לרמה של 10% שנרשמה בדצמבר. נתוני סחר החוץ של ישראל לחודש פברואר, אותם פרסמה הלמ"ס, מצביעים על בלימת המגמה החיובית שאפיינה את המשק בשנת 2004, כשגידול נרשם ביבוא הסחורות ואילו בנתוני הייצוא נרשמה בחודשיים הראשונים של השנה ירידה של 2.9%.

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, אשר עלה בהתאם להערכות המוקדמות ב-0.2%, יחד עם עלייה בציפיות האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים, מחזקים את ההערכה של הכלכלנים כי תהליך העלאת ריבית בנק ישראל לא יחל בחודשים הקרובים.

הלמ"ס אישר השבוע את אומדני הצמיחה הקודמים לשנת 2004, כשבסך הכל צמח התוצר המקומי בשנה זו ב-4.3% והתוצר לנפש צמח ב-2.5%. עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי בשנת 2004 גדלה ההשקעה הגולמית במשק ב-6.4% והצריכה הפרטית הכוללת גדלה ב-5.7%. נציין כי תחזיות האוצר לצמיחת המשק ב-2005 צופות האטה בקצב הצמיחה לכ-3.8%.

התקדמות נרשמה בימים האחרונים בזירה המדינית, כשהיחסים עם הרשות הפלסטינית מתייצבים בעידוד לחץ בינלאומי מצד ארה"ב ומצריים. כל עוד תימשך היציבות באזור, נראה כי אטרקטיביות המשק הישראלי בפני המשקיעים הזרים תיגדל. המועד האחרון לאישור תקציב המדינה לשנת 2005, סוף חודש מרץ, קרב, אך הרוב הקואליציוני המיוחל טרם גובש.

מחיר הנפט ממשיך לשבור שיאים כשהוא אף שובר את מחסום 57 דולר. מתוך הגרף עולה כי מחיר הנפט אינו משתנה דומיננטי בהשפעתו על כיוונו של מדד המעוף וכי השפעת המחזורים הכלכליים יוצרת דווקא מתאם חיובי (בתקופות של פריחה כלכלית עולים מדדי המניות במקביל לעלייה בביקושים ובמחירי הנפט).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה