פורסטר: האמריקאים מאמינים פחות למדיות - מכל הסוגים

בין אם זה דרך טלויזיה, רדיו עיתונות כתובה וגם אינטרנט, האמריקאים מאמינים פחות לדיווחים במדיות שלהם. כך עולה מנתוני סקר של חברת פורסטר ריסרץ'
חזי שטרנליכט |

בין שנת 2002 לשנת 2004, המשיך להידרדר אמון הציבור באמצעי המדיה מכל הסוגים, כאשר אמצעי המדיה היחיד אשר זכה לעלייה במידת האמון שרוכש לו הציבור הוא רשת האינטרנט, כך עולה ממחקר שפרסמה חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית פורסטר ריסרץ'.

המחקר שעסק בנושא האמינות שמייחס הציבור בצפון אמריקה לאמצעי המדיה השונים גילה כי שיעור האמון צנח באופן החד ביותר בכל הקשור למגזינים ולשיווק ישיר, וגם שיעור האמון שמייחסים אנשים לדואר אלקטרוני צנח באופן חד.

באוקטובר 2002, ולאחר מכן באמצע 2004, ביצעה פורסטר סקר צרכנים רחב היקף בצפון אמריקה, בו התבקשו הצרכנים לדרג את מידת האמון שהם נותנים לתוכן המגיע אליהם מאמצעי מדיה מגוונים. הצרכנים התבקשו לדרג את אמצעי המדיה השונים על סקאלה בת מספר אפשרויות, הנעה בין "אני לא בוטח בכלל" לגבי אמצעי המדיה הספציפי, לבין "אני בוטח מאוד".

המסקנה העיקרית העולה מהמחקר היא שרוב הצרכנים אינם בוטחים באף אחד מאמצעי המדיה. אמצעי המדיה שזכה לאמון הציבור הרב ביותר הוא העיתונות הכתובה - 42% מהצרכנים הביעו בה אמון, עם זאת, מדובר בירידה לא מבוטלת לעומת נתוני 2002, בה הובעו 46% אמון בעיתונות הכתובה. שיעור האמון במגזינים צנח בצורה חדה, מ-39% אמון בשנת 2002, ל- 28% אמון בשנת 2004. אמצעי המדיה המשודרים - רדיו וטלוויזיה - חוו אף הם ירידה בשיעור האמון שהביע בהם הציבור, אם כי בהם מדובר בירידה קלה יותר - מ-42% אמון בשנת 2002, ל-41% אמון בשנת 2004.

אמצעי המדיה היחיד, בו נרשמה עלייה במידת ביטחון הציבור, הוא האינטרנט (הכוונה היא לרשת ה-Web), בו נרשמה עלייה מ-15% ביטחון בשנת 2002, ל-21% ביטחון בשנת 2004. עם זאת, חשוב להדגיש כי באופן מוחלט, זכה תוכן המועבר דרך האינטרנט לאחד משיעורי האמון הנמוכים ביותר בקרב הציבור הרחב - רק תוכן המועבר באמצעות שיווק ישיר זכה לשיעור אמון נמוך יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה