אפי רוזנהויז: את השלב הראשון עברנו בהצלחה

מנכ"ל שופרסל עדיין לא מרגיש ברוח גבית חיובית בתחום היקפי צריכת המזון. אך בשיחה עם Bizportal הוא מציין כי זאת הפאזה הבאה לדבריו, אם תמשך ההתאוששות. בעתיד אולי נוכל לקנות ביטוח בסניפים
חזי שטרנליכט |

מנכ"ל שופרסל הביע (ג') אופטימיות זהירה ביחס לתוצאות רשת הקמעונאות הענקית שהוא מוביל ושפורסמו השבוע. "עברנו בהצלחה את השלב הראשון", הוא מספר בראיון ל-Bizportal, ומוסיף כי הרשת כבר הצליחה להציג שינוי חיובי בפרטמטרים הפיננסיים לאורך חמשת הרבעונים האחרונים. הרשת נמצאת בעיבו של תהליך אסטרטגי גדול עליו הצהירה ההנהלה והדירקטוריון שבסיומו היא תתכנס לחנויות חדשות תחת מותגים חדשים מואחדים תחת הברנד: שופרסל.

"לראשונה בישראל תהיה רשת הנחות-כבדות (Heavy Discount) שפרוסה לכל אורך הארץ" מסביר לנו רוזנהויז. אבל לא הכל פשוט, התהליך ייארך כשנתיים שרק בסיומן, כלומר בסוף 2006, נוכל לראות את ה"שופרסל שלי" בשכונה המקומית, ואת "שופרסל דיל" להנחות הגדולות וכמובן את ההיפרמרקטים מחוץ למרכזי הערים: ה"שופרסל ביג". רוזנהויז מדגיש כי התהליכים ברשתות קמעונאיות אמורים להתרחש בהדרגתיות. וכי רק בסיומו של המהלך האסטרטגי יומרו כל 155 הסניפים של שופרסל תחת הכובע החדש. הוא מדבר על תהליך זה בצורה רחבה בכל הפרמטרים. "נגענו בכל דבר ברשת" הוא מסביר.

שופרסל הציגה דוחות שמראים שיפור. אמנם היא רשמה ירידה של 0.7% בהיקף ההכנסות השנתי, ל-6.23 מיליארד שקל מול 6.32 מיליארד שקל ב-2003. אך שנת 2004 היתה רצופה בסגירת סניפים שאינם חלק בתהליך האסטרטגי שבו נקטה החברה, מה עוד שברבעון הרביעי נרשם גידול בהכנסות, והנתון החשוב יותר הוא שההכנסות בחנויות-זהות, כלומר הליבה של "שופרסל" שפעילה תחת המותג העתידי, גדלה ברבעון הרביעי ב-4.6% ביחס לתקופה המקבילה ב-2003.

בשורה התחתונה הכינו בשופרסל את הממתק האמיתי, רווח של 7 מיליון שקל ברבעון הרביעי מול הפסד של 19 מיליון שקל בעת המקבילה אשתקד. נראה כי המשקיעים אוהבים את הנתונים שכן הם שולחים את המניה לזנק ב-4.18% בבורסה במחזור של כ-1.67 מיליון שקל, ומתחילת השנה זינקו המניות ב-18%.

שאלה: כיצד תתמודדו עם תחום התרופות, לדוגמא עם סניפי ניו-פארם המוטמעים בתוך קלאבמרקט?

רוזנהויז מציין כי כבר כיום ישנם 21 בתי מרקחת בתוך הרשת. אך הוא איננו רואה בתחום התרופות שמעבר לדלפק (OTC) כמנוע צמיחה גדול. לדבריו, אם תמשך מגמת ההתאוששות אז ייתכן כי נראה חדירה של קונספטים שמיושמים בהצלחה בחו"ל, של מכירה קמעונאית של שירותים פיננסיים לדוגמא. אך מנכ"ל שופרסל הדגיש כי מדובר בעתיד הרחוק שאז "נוכל למנף יכולות ולנצל ולמכור מוצרים ושירותים אחרים". ב-Tesco מוכרים כבר היום שירותים פיננסיים וביטוח כחלק מהפעילות הקמעונאית" הוא מסביר.

שאלה: האם אתם מרגישים שיפורים ברמת המאקרו?

רוזנהויז מציין כי עדיין לא מורגשת בשופרסל ההתאוששות שמורגשת בכלל המשק. הנתונים גם משתקפים בנתוני הלמ"ס, וזה צפוי היה להיות כך. הוא מדגיש כי כשחלה יציאה מהמיתון, המתאוששים הראשונים הם העסקים בתחום תרבות הפנאי. צריכת המזון באה בפאזה הבאה, אם תמשך מגמת השיפור באווירה. "אני ממש לא רואה שינויים בשטח" הוא מוסיף, "אין עדיין רוח גבית בשיפור צריכת המזון לנפש במדינת ישראל".

ככלל מביע רוזנהויז גם סיפוק מההסדר שהושג עם עובדי הרשת. הסדר לחמש שנים, "יש עבודה מדהימה עם ועד העובדים ברשת" הוא מוסיף. לדבריו יישום האסטרטגיה החדשה של שופרסל תוביל לעוצמה שתורגש למשל ברשת ההנחות-הגדולות שתפרס על פני כל הארץ, דבר שיהיה קיים לראשונה. רוזנהויז בכל העולם מצליחים מותגי קמעונאות אחידים במדינה מסוימת, וישראל היתה חריגה בנוף הגלובלי עם תת רשתות במיתוג שונה לחלוטין. אם תצליח התוכנית האסטרטגית או לא, על כך יכריעו הלקוחות.

עוד על שופרסל רוזנהויז מקצץ ומחייך: שופרסל עברה לרווח ב-2004

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה