בריטיש איירוויייז תתמקד במחלקת עסקים בקוים לישראל
חברת התעופה הבריטית בריטיש איירווייז תבטל את המחלקה הראשונה בטיסות לישראל כחלק ממגמה שלה בכ-20 קווים בינלאומיים. המנהלת המסחרית של החברה בישראל, יעל קטן, הסבירה כי מדובר בביקוש הגדול מאוד לנוסעי עסקים בקו ת"א לונדון ובקוים האחרים שמפעילה החברה לארץ.
בריטיש איירווייז תציע לטסים מישראל 24 מושבי מחלקת עסקים, ו-24 מושבי תיירות פלוס, בשם: וורלד טראבלר פלוס, היתרה - 141 מושבים יוקצו למחלקת תיירים (אקונומי). בכך מגדילה את סך המושבים השבועיים שלה בקווים לישראל ב-6%.
כדי להדגיש עד כמה מפנקת תהיה מחלקת העסקים של בריטיש איירווייז ביחס למתחרות הגיע היום לרמת גן המנהל האזורי המסחרי של בריטיש אירווייז, דיוויד ראושם. "זהו ביקורי הרביעי בארץ" הוא מציין ומוסיף כי הוא מתרשם מהשיפור באופטימיות שחל בישראל. ראושם הציג את הכיסאות היחודיים במחלקת העסקים שמאפשרות שכיבה מאוזנת לחלוטין. "הן הופכות למיטה ישרה בלי שיפוע (slope)" הוא מסביר.
בריטיש איירווייז אף רשמה פטנט על דרך סידור המושבים האלה שיושבים בצורה מיוחדת, לכיוונים מנוגדים. ראושם שבתפקידו הוא חולש על יעדים ל-19 מדינות שונות, לרבות ישראל, מציין כי החברה רשמה גידולים בהכנסות הכספיות שלה של כ-14% בארבעת השנים האחרונות. בריטיש איירווייז אף השקיעה סכום גרנדיוזי של 600 מיליון לירות שטרלינג בשדרוג ציי המטוסים שלה.
אך האם קו מטוסי ה-777 החדש יותר מתרחק מישראל עם השיפור בקונפיגורציה של ה-767? קטן מסבירה שמדובר בהחלטה של החברה הבינלאומית שתלויה בשלושה גורמים: ביקוש למקומות בטיסות, רווחיות של הקווים, ושיהיה מטוס פנוי. כרגע אין מטוס פנוי, והשוק הישראלי עונה לדבריה על שני הקריטריונים הראשונים. לכן גם בחרו להגדיל את מספר המושבים בטיסות לישראל ולצמצם את המחלקה הראשונה שהכילה רק שמונה מקומות ותפסה נפח גדול על המטוסים, וכל כרטיס בה עולה מעל ל-3,000 דולר (בקו ללונדון).
וכאן הגענו למחיר. העלות של כרטיס במחלקת תיירים ללונדון יעמוד עם המיסים על 534 דולר. לדברי קטן, מחלקת התיירים פלוס, הוורלד טראוולר פלוס, עולה בעולם ב-20% יותר מכרטיס במחלקת תיירים, אך בישראל טרם נקבע מחיר. ומחלקת עסקים עולה כ-50% יותר ממחלקת התיירים פלוס. מחירה בקו ת"א-לונדון עומד על 1552 דולר (כולל מיסים).