מחפשים כיוון באחד העם: טבע יורדת ב-0.5% במחזור ענק
יום מעט חריג עבר על הבורסה התל אביבית עד כה. בדקות שלפני הפתיחה השפיעה סדרה של תעודות סל על היקפי הביקושים והמדדים המובילים נצבעו בצבע הירוק בעליות חדות כמו בימי פקיעת אופציות המעו"ף. הפתיחה היתה עדיין ירוקה במעט, אך המדדים התדרדרו עד מהרה לצבע האדום בשעת המסחר הראשונה. מאז הם הולכים ומתאוששים ואף עברו לצבע הירוק והם מדשדשים בעליות שערים. יום תנודתי ללא ספק.
גם המחזורים שרושמת הבורסה התל אביבית חריגים בהיקפם. הם מסתכמים עד כה ב-556 מיליון שקל, מתוכם 414 מיליון שקל במניות מדד ת"א 25. ברקע למסחר יש מגוון כותרות למניות ולמצב הפוליטי. ההתחממות הבטחונית ממשיכה להעיב על הסנטימנט ברחוב אחד העם, מניית טבע נסחרת על רקע מחקר חדש ואימתני שגורם לעצבנות בקשר לתרופת הדגל האתית של החברה - הקופקסון.
מדד ת"א 25 עולה כעת ב-0.12% לרמת 619.28 נקודות, מדד ת"א 100 מוסיף 0.19% לרמה של 646.76 נקודות, ומדד התל טק 15 עולה ב-0.31% לקו 444.61 הנקודות. טבע: מסחר במחזור עצום ואי ודאות מניית ענקית התרופות הגנריות טבע נסחרת בירידה של 0.5% במחזור עצום של 183 מיליון שקל. המנייה נעה ונדה בין עליות וירידות, כשהמשקיעים חוששים ממחקר חדש על תרופת הקופקסון, המצביע על אפשרות לעלייה בסיכוי לסרטן השד לנשים שנטלו את התרופה בתנאים מסוימים.
וכעת לכוכבות התורניות של שוק ההון המקומי בשבועיים האחרונים: מניות הבנקים. הללו נסחרות במגמה מעורבת בצהרי היום, כשפועלים ולאומי מתממשות והשאר מטפסות. בעת האחרונה אנו עדים למחזורי עתק של מניות חמשת הבנקים הגדולים. אתמול גברו ההערכות כי הזרים אוספים את המניות, אך נציין כי קיימות תעודות סל חדשות ומדד חדש בתחום הפיננסים בבורסה התל אביבית.
מניות הפועלים מתממשות ב-0.32% במחזור גדול של 61 מיליון שקל, מניות לאומי מאבדות 0.23% מערכן במחזור של 35.4 מיליון שקל, מניות הבינלאומי 5 עולות ב-0.81%, ומניות בנק מזרחי עולות ב-0.75%.
שר האוצר בנימין נתניהו העריך אתמול, בפגישה עם נציגי הליכוד בועדת הכספים, כי עיסקת מכירת בנק דיסקונט תסתיים עד יום שישי הקרוב. המו"מ בין הצדדים עתיד להתחדש היום אחר הצהריים. ברונפמן, הוא אמר, התחייב לשלם עבור הבנק 1.3 מיליארד שקל. מניות דיסקונט ירדו בפתיחה אך כעת הן עולות ב-0.05% במחזור של 12 מיליון שקל.
מימושי רווחים במניות החברה לישראל. המנייה יורדת ב-0.5% במחזור של 1.7 מיליון שקל. חברת הספנות צים הנמצאת בבעלותה מסרה היום בבורסה הבהרות סופיות לגבי הסכם המכירה והחכירה הגדול שבצעה. התמורה בעסקה למכירת וחכירה ארבע מאוניותיה: שתיים מהאניות נמכרו במחיר של 35.75 מליון דולר לכל אחת ובהתאם להסכם, והשתיים אחרות ימכרו ב-38 מיליון דולר.
מניותיה של אגיס יורדות בכ-1% במחזור של 3.33 מיליון שקל. זאת, בעקבות הפרסום בעיתון הארץ, לפיו, הירידה במניית פריגו האמריקאית עלולה להקשות על אישור העסקה עם אגיס. מחיר מניית פריגו ירד מיום ההכרזה על העסקה ב-10%. מניית אגיס דווקא עלתה מאז ובשיעור של 10.5%. השקל שהתחזק אל מול הדולר ב-2.6% מביא לכך שהעסקה מגלמת מחיר של 28.4 דולר למניית אגיס.
מניות יוניטרוניקס לא מגיבות למרות שהחברה עומדת להרחיב לאחד מהלקוחות שלה בארץ את מערכת האיחסון האוטומטית שהתקינה לו בעבר. גודל הרחבתו של הפרוייקט נאמד בכ-8.5 מיליון שקל. ההודעה של החברה באה בהמשך לדיווחים שלה בשנה שעברה שמהם עולה כי נחתם פרויקט גדול עבור הלקוח הספציפי בישראל. סך הפרוייקט מסתכם כעת בכ-23.5 מיליון שקל צמוד לאירו.
מניית בזק נסחרת בעליה של 1.45%. אתמול זינקו מניות חברת התקשורת ב-5%, תוך מחזור ער במיוחד, כשברקע, תחזיות אופטימיות של המנכ"ל, אמנון דיק, עבור 2004 - "השנה הראשונה אחרי 7 בה נעבור לרווחיות" וכן על רקע הצטרפותה של הפניקס לקבוצת אלג'ם בהתמודדות במכרז לרכישת החברה. ידיעות אחרונות מוסיף היום לדברים אלו, כי חלקם של עובדי החברה חוששים מפיטורים ללא הסדר פרישה. בד בבד להתרחשויות אלו, העניק אתמול בנק ההשקעות UBS המלצת "קניה" למניית של בזק עם מחיר יעד של 6.3 שקל.
אך מנגד יוצא בית ההשקעות כלל פיננסים בטוחה בהמלצה פושרת למניית בזק. האנליסטים שם סבורים כי לא נראית כל הצדקה כלכלית לעליות במחירי המניות שלה שאירעו לאחרונה. הסיבה העיקרית היא ללא ספק ההפרטה המתקרבת של מניות החברה. כאמור, הפרטת בזק צפויה להיערך בקרוב, ורוכש גרעין שליטה הפוטנציאלי עתיד להשקיע כ-900 מיליון דולר ברכישת 30% ממניות החברה. בכלל פיננסים בטוחה מסבירים את הקשיים הצפויים, איתם יתמודד הרוכש.
מניות איתוראן נסחרת ביציבות, אך מניות ביוסל ממריאות ב-6.47%. אתמול רכשה משפחת שרצקי ביחד עם גל ארז ועופר עמיר 20.33% ממניות החברה ב-14 מיליון שקל, מרות איזנשטיין, היא אלמנתו של יעקב אייזנשטיין, מי שהיה בעל השליטה בחברה.
מניות כנפיים יורדות ב-2.09%, מניות אל על מאבדות 0.58% מערכן. כל זאת כשברקע יש מתעניין פוטנציאלי לרכישת פעילות ארקיע. מדובר בדוד בן ישי, הבעלים של חברת "ענדל", נציגת חברות התעופה "דלתא איירליינס", "קנייה איירליינס", "צ'איינה איירליינס" ועוד כמה חברות תעופה זרות בישראל. בן ישי עומד בראש קבוצה המתעניינת במכרז המדובר למכירת חברת התעופה שבבעלות כנפיים מקבוצת בורוביץ, זאת כחלק ממהלך ההשתלטות של הקבוצה על אל על שמחייב אותה להפרד מארקיע.