שאמה: "לא נעלה אגרה בשביל רפורמה"; דביר בנדק: "מקבלים כלום על המסך"

ועדת הכלכלה דנה כעת במחויבויות התוכן של רשות השידור, וגם ברפורמה התקועה ובנדל"ן היקר שלה. נציג האוצר: "אין סיבה שהרשות תשב בקריה"
אלכסנדר כץ | (1)

דיון סוער בוועדת הכלכלה של הכנסת, על מחיקת חובות התוכן של רשות השידור בסך של כ-180 מיליון שקלים. בתחילת הדיון יצא יו"ר הוועדה כרמל שאמה-הכהן נגד ההשוואה של איגודי היוצרים בין ערוץ 10 לרשות השידור: "מדובר בתעלול חלול".

הדיון על ערוץ 10 שיזם ח"כ איתן כבל, יעבור ליום שני לבקשת מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי, שלא יכול היה להגיע היום לכנסת. ח"כ שאמה-הכהן אמר כי "אנחנו מנסים להציל את ערוץ 10. 99% רוצים שהערוץ ימשיך לשדר. האמירה שיש כאן ניסיונות לנקמה פוליטית, היא ספין, הרי הערוץ הזה כבר קיבל בעבר סיוע מהממשלה הנוכחית".

ולמרות זאת, חברי הקואליציה מחויבים למשמעת קואליציונית בהצבעה בוועדת הכלכלה, להתנגד לעיכוב תשלום חובות ערוץ 10 מסוף השנה הנוכחית לסוף 2012. במצב הזה, עולה הסכנה להמשך קיומו של הערוץ, שחייב לשלם תוך שבוע כ-45 מיליון שקלים חובות למשרד האוצר והרשות השנייה.

בכיר בערוץ 10 מסר בעקבות דבריו של ח"כ שאמה-הכהן: "יו"ר ועדת הכלכלה צודק - אין בכלל מה להשוות בין ההיחלצות המופלאה של ראש הממשלה לפתרון חובות התוכן של רשות השידור, לבין המאמץ הכביר שמפנה ראש הממשלה לסיכול כל פתרון בעניין ערוץ 10".

על חובות התוכן של ערוץ 1, הרפורמה התקועה והנדל"ן היקר

הרפורמה ברשות השידור תקועה בגלל שלא נמצא כעת הפיתרון למימונה, אחרי שוועדת הכלכלה החליטה לפני מספר חודשים לדחות את הבקשה להעלות את האגרה. על כך אמר נציג משרד האוצר בוועדה: "הרפורמה אמורה הייתה להיות ממומנת ב-240 מיליון שקל הלוואה, 90 מיליון מענק, ו-350 מיליון העלאת האגרה", אמר הנציג והסביר כי האגרה לא הועלתה בסופו של דבר בהחלטת ראש הממשלה ו-וועדת הכלכלה, "ואז בא ראש הממשלה ואמר שצריך למצוא מקור אחר. בשום מצב לא דובר על זה שהמימון צריך לבוא במימון המדינה". על כך אמר יו"ר הוועדה שאמה-הכהן: " על ההורדה אפשר לדבר, לא תהיה העלאת אגרה, אין על מה לדבר".

לגבי מחויבויות התוכן של ערוץ 1 שהממשלה פועלת לביטולן בשנה הבאה, אמר יו"ר רשות השידור, אמיר גילת: "יש סכום גדול מאד שהולך לשכר בגלל מחויבויות, ומצד שני אנחנו לא רוצים תקציב גירעוני. מדובר במשולש בלתי אפשרי של שכר שאנחנו חייבים לשלם, השקעה בהפקות מקור ולא לעשות תקציב גירעוני". לדבריו, "אם הרפורמה לא תאושר, ננסה להגדיל את הסכום באמצעות התייעלות פנימית". בכל מקרה התחייב גילת כי סכום ההשקעה בהפקות תוכן בשנה הבאה, לא יהיה קטן מזה של השנה החולפת שעמד על כ-25 מיליון שקל.

יו"ר איגוד היוצרים, אסף אמיר: "לא יכול להיות שבנוגע לערוץ 1, שזה כסף של כולנו, תבוא המדינה ותגיד 'זה כסף של האזרחים, אז אפשר לוותר עליו'. לאן הלך הכסף של הרשות להשקעה בתוכן? הבקשה שלנו הוא לקבוע איזשהו אחוז, זה לא יהיה 36%, אבל זה צריך להיקבע, כי זה יעזור לאנשים בתעשייה הזאת וגם לקהל הצופים".

במהלך הדיון דנו המשתתפים בנדל"ן של רשות השידור, ששוויו מוערך במאות מיליוני שקלים, ומכירתו, ובכך לממן את הרפורמה. עובדי הרשות מתנגדים למכירה, בעוד יו"ר הוועדה בעד מהלך כזה. הסיבה להתנגדות: הנדל"ן עשוי להימכר עוד לפני שייצאו לרפורמה ברשות, ובכך תאבד הרשות נכס חשוב מבחינה כספית.

נציג משרד האוצר, אמר: "אין שום סיבה שרשות השידור תשב על קרקעות כל כך יקרות במרכז הארץ. אולי פעם היו מסיבות עיתונאים במשרד הביטחון וטוב היה שהרשות ישבה ליד, אבל עכשיו אין סיבה. מדובר בקרקעות מאד יקרות".

יו"ר איגוד השחקנים, דביר בנדק, זעם על כך שהרשות לא התחייבה לגבי השקעה בתוכן בשנה הבאה: "אנחנו משלמים אגרה והתרגלנו לזה שלא נקבל כלום על המסך, כי צריך להחזיק עובדים ובניינים. איך אנחנו יכולים לאשר את ההנחה הנוראית הזאת בלי שיהיה איזשהו שינוי בשנה הבאה?".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עמי 25/12/2011 14:26
    הגב לתגובה זו
    ותופתעו אבל אני נהנה מאד מהתכנים של הערוץ הראשון.