המגזר העסקי ממשיך לגייס: יתרת החוב לחודש יוני עלתה ב-7.8 מיליארד שקל

את העליה ברמת החוב ניתן לייחס לעליית מחירים וכן לגיוסים נטו של כ-4.5 מיליארדי שקל באמצעות החוב לבנקים ובאמצעות האג"ח הסחיר בישראל
סתיו שירייב |

יתרת החוב של המגזר העסקי לחודש יוני עלתה בכ-7.8 מיליארד שקל (1.1%) לרמה של 743 מיליארד שקל, כך נמסר מהחטיבה למידע וסטטיסטיקה של בנק ישראל.

את העלייה ברמת החוב ניתן לייחס לעליית מחירים (פיחות שע"ח ועלייה במדד המחירים), וכן גיוסים נטו של כ-4.5 מיליארדי שקל באמצעות החוב לבנקים ובאמצעות האג"ח הסחיר בישראל. במקביל, בוצעו פירעונות בסך של כ-1.5 מיליארדים בחוב הלא סחיר ובחוב לחו"ל.

בבנק ישראל מציינים כי במחצית הראשונה של השנה עלה החוב של המגזר העסקי בכ-6.8 מיליארדי ש"ח (כ-0.9%), בעיקר עקב פיחות השקל מול הדולר בכ-2.6% בתקופה זו ונטילת הלוואות נטו מהבנקים.

הנפקות אג"ח

לפי ממצאי בנק ישראל, בחודש יולי הנפיק הסקטור העסקי אג"ח בשווי של כ-2.9 מיליארדי ש"ח, מתוכן כ-2.7 באג"ח סחיר. היקף ההנפקות בחודש יולי היה גבוה מן ממוצע ההנפקות החודשי בשנה האחרונה, אשר הסתכם ב-2.2 מיליארד שקל. נזכיר כי הנתונים דומים לנתוני חודש יוני וזאת שלאחר שבמאי האחרון נרשם שפל בהיקף ההנפקות.

עלויות החוב

בחודש יוני הצטמצם מעט הפער בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות במגזר הלא צמוד וזאת בשל ירידה קלה בריבית הממוצעת על האשראי הלא צמוד. במקביל עלה המרווח בין תשואת מדד האג"ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין תשואת האג"ח הממשלתיות הצמודות בכ-0.1%, בהמשך לעלייה של 0.3% בחודש מאי והגיע ל-2.2%. את העלייה בפער ניתן לייחס להתגברות הסיכון בשווקים הפיננסים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה