מאבק נדל"ני: "חוק התכנון והבנייה יצור סחבת שתעלה לאזרח כ-90 אף שקל בעת רכישת דירה"

בכירים בתחום הנדל"ן התאספו הבוקר בכדי לדון בנושא הפרדת רפורמת הרישוי מרפורמת התכנון "התכנית הנוכחית תיצור כאוס תכנוני"
לירן סהר |

הבוקר התאגדו גופים שטרם נראו מעולם יושבים יחדיו באותו צד של המתרס. המטה לתכנון אחראי, התאחדות הקבלנים, מרכז המועצות המקומיות, איגוד המתכננים, לשכת עורכי הדין ולשכת שמאי המקרקעין התכנסו לדון בנושא הפרדת רפורמת הרישוי מרפורמת התכנון.

הרפורמה אותה מקדמת הממשלה, נעשית תחת הסיסמא "תכנית אחת תאושר בוועדה אחת", ומטרתה היא קיצור וייעול הליכים. במסגרת זו מוצעת הרחבה משמעותית של סמכויות הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה, על חשבון הוועדות המחוזיות עד כדי ביטולן. הרפורמה, המכונה גם "רפורמת המרפסות" בשל טענתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי לא יתכן שרישוי הליך פשוט של סגירת מרפסת יארך שנים, נועדה להסיר חלק מהחסמים הבירוקרטיים למעוניינים לבנות כיום.

החוק מעורר ביקורת רבה בשל הכוונה לבטל את הוועדה להקצאת קרקעות בשטחים פתוחים, צעד העשוי להוביל להשתלטות בעלי עניין ומקורבים פוליטיים על השטחים הפתוחים במדינה וצמצום ריאות ירוקות לרווחת הציבור.

יוסי גורדון, מנכ"ל התאחדות הקבלנים, אומר כי "פרק התכנון כפי שמוצע ברפורמה כיום גרוע יותר מהמצב הקיים ויישומו יגרום לכאוס בענף והוא לא יאפשר את האצת הליכי התכנון והבנייה. עמדת התאחדות הקבלנים היא שיש להחזיר את החוק לשולחן הדיונים. עם זאת, ההתאחדות רואה בחיוב את פרק הרישוי שבחוק התכנון הבנייה וגורסת שיש לקדם את הרפורמה ברישוי כתהליך שיביא לזרוז ההליכים לקבלת היתרי בנייה".

על פי המחקר שהציגה התאחדות הקבלנים במסיבת העיתונאים עלות הבירוקרטיה במקרה תוכנית בניין עיר חדשה יכולה להגיע ל- 6% ממחיר הדירה. כלומר על דירה של 4 חדרים שמחירה כ- 1.5 מיליון שקל ישלם הרוכש כ- 90 אלף שקל כאשר עבור דירות שמחירן גבוה יותר מחיר העיכוב בוועדות התכנון יהיה גבוה בהרבה.

ארז כהן, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אומר כי "כחלק מ"רפורמת המרפסות" של נתניהו, החליטה הממשלה ראשית לטפל בהליך הרישוי, דוגמת ההחלטה להרחיב דירה עד 25 מ"ר ללא צורך באישור, ורק כהליך ביניים לטפל בנושא התכנון. כהן מוסיף כי שמאי אסיף, ראש מנהל התכנון לשעבר במשרד הפנים שהתפטר בשבוע שעבר, אמר בזמנו כי אין בעיה של היצע תכנוני, תכניות לא מיושמות כי לא ניתן רישוי".

עו"ד ענת בירן, המרכזת את נושא התכנון והבנייה בלשכת עו"ד, אומרת כי "ההליך התכנוני נעשה בחופזה, בזמן קצר, ללא שיתוף הציבור, אנחנו קוראים לקידום הליך הרישוי כחוק נפרד. הרפורמה לא מבטיחה קיצור הליכי תכנון, פוגעת בזכות הציבור להתנגד, לתבוע פיצויים ולהגיש ערער". בירן מוסיפה כי "לוחות הזמנים המוצעים ברפורמה הם בגדר המלצה בלבד וחלים על היזמים בלבד המוגבלים בזמן להגשת תכניות ולהגשת ערער, אחרת מוטלת עליהם הסנקציה של סחבת מתמשכת האורכת זמן ממושך באישור התכנית. לעומתם, הממשלה לא מתייחסת ללוחות הזמנים ולא מוטלות עליה סנקציות במידה ומתעכבת בזמן ניכר. הפיצול ייתן הזדמנות לצאת לדרך עם החלק הראשון של הרישוי ויתן זמן נוסף לשפר את נושא התכנון".

מיקי ליפשיץ, מנהל נושא שמירת הטבע במרכז המועצות האזוריות, אומר כי "המועצות האזוריות חולשות על כ-85% מהשטחים המוניציפאליים בארץ ואינן זוכות להשמיע את קולן בהליכי תכנון כה אקוטיים לשימור המרחב הכפרי, אין יצוג לשלטון המקומי, שר הפנים ממנה את נציגיו לוועדות".

עו"ד נדיה מוגילבסקי מהאגודה לצדק חלוקתי אמרה כי "לא בכדי נוצרה הקואליציה המיוחדת הקוראת להפרדה בין רישוי לתכנון. התכנון משפיע על איכות חיינו, על המרחב בו אנו חיים ועל חלוקת המשאבים בחברה. בתחום הרישוי בחינה כזו כבר נעשתה במסגרת ועדת זיילר ובחינה דומה צריכה להיעשות גם בטרם מבצעים רפורמה בתכנון".

מוגילבסקי התייחסה לדו"ח של Doing Business, שראש הממשלה ומנכ"ל משרדו חוזרים ומציגים כהוכחה לנחיצות הרפורמה: "מבדיקה שערכה האגודה לצדק חלוקתי, עולה כי המדד הרלוונטי אליו מתייחס ראש הממשלה Dealing with Construction Permits)) כלל אינו בוחן את הליכי התכנון, אלא מתייחס אך ורק להליכי רישוי. מכאן, שמבחינת הדירוג של doing business רק רפורמה ברישוי תשפר את מיקומה של ישראל במדד ואילו לרפורמה בתכנון לא תהיה כל השפעה על מיקומה של ישראל".

יו"ר איגוד המתכננים בישראל אד' עמוס ברנדייס העביר למסיבת העיתונאים את דבריו "באיגוד המתכננים חברים מרבית אנשי המקצוע העוסקים בתחום ביומיום במגזר הציבורי, הפרטי ובאקדמיה. העובדה שנאספה כאן קואליציה מקיר לקיר מהירוקים והאדומים ובינהם אנשי המקצוע והמגזר המקומי, מוכיחה עד כמה הנושא חשוב וחוצה מחנות. אין ספק שאנו חייבים שינוי. מצב התכנון אינו טוב והשינוי הוא בנפשנו. אבל מחיר הטעות הינו עצום לנו ולדורות הבאים. לכן מתחייבים זהירות, שיקול דעת ושיח מקצועי וציבורי . אנו קוראים להפריד בין הרישוי לתכנון. הרישוי בשל לרפורמה לאחר שנעשתה בתחום זה עבודה רבת שנים של מנהל התכנון ואילו בתחום התכנון עוד רבה העבודה ואנו נשמח להירתם ולסייע בגיבוש רפורמה ראויה בתחום התכנון".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה