ניצחון זמני לקבלנים: גירושם של 3,000 עובדים זרים בענף הבנייה ידחה עד אוקטובר
מאבק הקבלנים הצליח זמנית. אתמול (ד') קיבל בג"צ החלטה האוסרת את גירושם של כ-3000 עובדים זרים חוקיים בענף הבניין, עד חודש אוקטובר לפחות. הדחייה, התקבלה בעקבות שתי עתירות, האחת של התאחדות התעשיינים והשנייה, של עובדים זרים המיועדים לגירוש. העתירות הוגשו כנגד יישום החלטת ממשלת ישראל לצמצם באופן משמעותי את מספר העובדים הזרים החוקיים בענף הבניין, עד לביטולה כליל של העסקתם בסוף שנת 2011.
התאחדות הקבלנים, שעתרה לבג"צ באמצעות עורך הדין אילן בומבך ועורך הדין יריב רונן ממשרד בומבך ושות', טענה כי יישום החלטת הממשלה יותיר חלל עצום של 3,000 מקומות עבודה חיוניים בתחום העבודות ה"רטובות" בענף הבניין ותשית על ענף הבנייה השלכות ובהן לעיכוב בבניית דירות, לעלייה במחירי הדיור ולעלייה באבטלה במשק בשל הפרויקטים שיופסקו.
ניסים בובליל, נשיא התאחדות הקבלנים, ציין היום כי "בענף הבנייה מברכים על ההחלטה לדחות את גרוש העובדים הזרים וכי הוא מקווה כי המדינה תבין את חומרת המצב ותאפשר להמשיך ולהעסיק את העובדים הזרים בישראל זאת בעיקר לנוכח הצורך המיידי בהגדלת מלאי הדירות".
עתירה זו מצטרפת לזו של העובדים הזרים המיועדים לגירוש אשר הוגשה באמצעות עו"ד יאיר דוד ממשרד מרחב-דוד, ובבסיסה עומדת טענתם של העותרים, עובדים זרים חוקיים אשר הגיעו לישראל מתוך ידיעה שתקופת עבודתם תעמוד על כחמש שנים ובסיומה יחזרו לארצם. אותם עובדים הסתמכו על כך שיוכלו במשך חמש שנים להשתכר ולהעביר כספים למשפחותיהם ועל בסיס זה לקחו התחייבות כאלו ואחרות במדינות המוצא. לטענתם, שינוי מדיניות ממשלת ישראל מהווה הפרת הבטחה שלטונית פרטית אשר ניתנה להם. בנוסף טוענים העובדים, כי לא ניתנה להם זכות הטיעון והשימוע כי הגירוש ההמוני אינו עומד בקנה אחד עם חובות המדינה מול זכויות הפרט.