משבר המים: אושרה הקמת מתקן התפלה בשורק שיספק 300 מיליון למ"ק בשנה
מיעוט המשקעים ההולך ומחריף משנה לשנה מתחיל סוף כל סוף להניע את רשויות הממשלה לכיוון הקמת מתקני התפלת מי ים. בהמשך להקמת מתקני ההתפלה באשקלון, פלמחים ותחנת הכוח בחדרה, קבעה היום (א') הוועדה לתשתיות לאומיות על הקמת מתקן התפלה נוסף בשורק, בהתאם להחלטת הממשלה מיוני 2008, שקבעה כי יש להגדיל את היקף ההתפלה לכמות של 750 מליון מ"ק לשנה עד לשנת 2020.
המתקן צפוי להזרים בשלב הסופי שלו כ- 300 מיליון מ"ק בשנה למערכת אספקת המים הארצית. מיקום המתקן מדרום למטרופולין תל אביב ובאזור בו מצויות מגוון תשתיות, יאפשר אספקת מים שפירים למרכז הארץ.
התכנית כוללת את המרכיבים הבאים: שני מתקני התפלה (150 אלף מ"ק כל אחד) בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה, תחנת שאיבה במרחק של 350 מטר מקו החוף וצנרות לים, צנרת לחיבור המים המותפלים למערכת הולכת המים הארצית וחיבור לתשתיות.
התכנית קיבלה בספטמבר 2009 את אישור הועדה לשמירת הסביבה החופית, וקידומה בוועדה לתשתיות לאומיות נעשה בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות ועם המשרד להגנת הסביבה, תוך בחינת היבטים סביבתיים בים וביבשה, במיוחד היבטים של איכות המים לשתיה ואיכות מי הים. סגן ראש הממשלה ושר הפנים, אלי שי, ציין כי הוא רואה חשיבות רבה בהקמת מתקנים בסדר גודל כזה לעתיד משק המים בישראל: "מתקן ההתפלה בשורק הוא נדבך חשוב במערך ההתפלה של מדינת ישראל בעשור הקרוב, ואמור לתת תרומה משמעותית לצרכים במים שפירים למרכז הארץ. לצד קידום מתקני ההתפלה יש חשיבות ליצירת מגוון פתרונות משלימים, לרבות, חסכון בצריכה, איגום מים עיליים והגנה על מי התהום".