ערוץ שנושם מונדיאל: "אני מגיע ב-8:30 והולך אחרי חצות, זה מבחן עבורנו"

אחרי כמעט שבוע של משחקים, טובי גאני, העורך הראשי של מחלקת הספורט בערוץ 1 משחרר קצת לחץ בשיחה עם אייס. "תשמע, זו קריעת תחת אבל יש תחושה של גאוות יחידה". אז איך נראה סדר היום המטורף? כנסו ....
אלכסנדר כץ |

לא כל יום מסתובבים עובדי רשות השידור כאחוזי תזזית, בתחושת חג ואופוריה. הרפורמה שלא מתקדמת, העיצומים ואיומי השביתה, לצד תלונות חוזרות ונשנות על שידור מיושן וטכנולוגיה בעייתית, הן רק חלק מהחולאים של הרשות.

אבל בשבועות האחרונים אנשי ערוץ 1 עובדים סביב השעון, לדברי לא מעט גורמים "עם תחושת שליחות". הסיבה היא כמובן טורניר גביע העולם בדרום אפריקה, שסוגר הערב שבוע שידורים ראשון, בדרך ל-3 שבועות נוספים.

בכל פרויקט המונדיאל הושקעו כ-30 מיליון שקלים, שכוללים כ-5 מיליון דולר ברכישת זכויות השידור. בין היתר שופרה איכות השידור של ערוץ 1, בעיקר בגלל השידור בפורמט HD, וכך גם האריזה הגרפית של כלל שידורי הערוץ חודשה.

אגב, רשות השידור קולטת חומרים לשידור בפורמט HD באופן דיגיטלי, באינטרנט דרך התשתיות של חברת SMARTJOG, ללא צורך בשירותי לווין. היקף החיסכון לרשות השידור במסגרת המהלך עומד על כ-800 דולר לשעת שידור.

בקושי רואה את המשפחה

אחד האחראים להפקת הענק במונחי ערוץ 1 ושוק הטלוויזיה הישראלי בכלל, הוא טובי גאני, העורך הראשי של מחלקת הספורט בערוץ 1, 8 שנים ברשות השידור. טובי היה בצוות עם עוד בכירים רבים ברשות, שאחראי היה לגיבוש הקונספט של יום השידורים במהלך החודש.

בין היתר כולל יום שידורים סטנדרטי 3 משחקים בשידור חי מדרום אפריקה, וסביבם תוכניות פרה-גיים ופוסט-גיים. במקביל, משודרים גם טוק-שואו לילי בהנחיית טל ברמן וצופית גרנט, תוכנית 'ביציע' עם גאולה אבן ועודד שחר, ובין 20:00 ל-21:00 'אולפן מונדיאל' עם בוני גינזבורג. מירב עיסוקו של גאני מופנה לעבר 'אולפן המונדיאל'.

"המטרה היא למלא מסך, להביא תכנים מעניינים שימשכו את הצופה, שישאירו אותו על ערוץ 1 גם בין המשחקים", מספר גאני לאייס, "וההתמודדות הקשה ביותר שלנו היא כמובן ב-20:00, מול מהדורות החדשות של ערוץ 2 וערוץ 10".

בחודשים האחרונים, ובעיקר מהשבוע שעבר, גאני בקושי רואה את הבית והמשפחה. "מ-8:30 בבוקר אני פה, והולך לפעמים אחרי חצות", הוא מספר בשיחה עם אייס. "עובדים סביב השעון, מדובר על הפקה מסובכת. תשמע, זו קריעת תחת, אבל ישנה תחושת גאוות יחידה, חוויה גדולה".

לא רק כדורגל – אלא לכל המשפחה

בבוקר גאני ויגאל שמעוני, ראש מערכת המונדיאל במחלקת הספורט של ערוץ 1, מגיעים למערכת, עוברים על כל העדכונים בסוכנויות הידיעות ובעיתונות העולמית, ומנסים לגבש רשימת אייטמים אופציונאלית להמשך היום וליין-אפ ראשוני ל'אולפן מונדיאל'.

ב-10:00 מתקיימת ישיבת מערכת שכוללת בין היתר את הכתבים והטכנאים. בישיבה מעלים רעיונות לתוכנית הקרובה ומגבשים ליין-אפ, במקביל להפקת לקחים מיום השידורים שלפני כן.

לאחר מכן נשלחים הכתבים והצלמים לימי צילומים, כאשר אחר הצהריים החומרים צריכים כבר להגיע למערכת, וסמוך ל-18:00 להיות מוכנים לשידור. הסיבה: "בגלל שאנחנו עובדים בפורמט חדש בשבילנו, HD, וזו פעם ראשונה שהחבר'ה נתקלים בזה, אנחנו צריכים מרווח זמן גדול יותר עד לתחילת התוכנית ב-20:00".

על התוכנית מספר גאני: "מההתחלה חשבנו על קונספט של משדר שלא יעסוק רק בכדורגל, אלא בנוסף יפנה לכל המשפחה. המטרה להביא אורחים מעניינים, כתבות צבע, למשוך את הצופה, לעשות כל מיני פינות מדליקות".

אחרי שלל הביקורת – מגיעים גם הפידבקים

ברשות השידור רגילים לחצי ביקורת מהקולגות בערוצים המסחריים, וגם מצד הצופים. פתאום נתוני רייטינג דו ספרתיים עם כמה הופעות בטבלאות היומיות, ביקורת מפנקת יחסית, הם משהו יוצא דופן. "התרגלנו לסוג של ביקורת", מתאר גאני, "המונדיאל זה סוג של מבחן עבורנו, אני מקווה שזה גם יהיה מנוף לעתיד. אנשים רוצים להיות חלק בהצלחה הזאת, כל הדרגים, מהמנכ"ל ועד אחרון העובדים, כולם נרתמים לפרויקט זה".

לדבריו, "עד עכשיו הייתה חסרה לעובדי רשות השידור גאוות יחידה, כל הזמן העובדים חטפו ביקורת על ימין ועל שמאל. פתאום יש אחוות יחידה, אנשים נרתמים. אני מאד מקווה שזה ייקח אותנו קדימה".

אבל גם גאני יודע שפידבקים חיוביים יכולים להיות מסוכנים: "אסור לנו להיות זחוחים. כל יום הוא יום חדש, ויום אחד טוב לא אומר על זה שיהיה אחריו, שפתאום הכל יכול להחרבש. בכל אופן אנחנו מנסים לשפר את עצמנו מדי יום".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה