דולר – שקל: מסמן את רמות 3.95 - 4 שקלים
לא אחת ניתחתי את הדינאמיקה בין הדולר לשקל במהלך החודשים האחרונים. בכל פעם, התעוררו סימנים ולפיהם הדולר מסמן מהלך עליות מול המטבע המקומי וזאת לאחר תקופת שחיקה ארוכה. אלא שהעלייה סירבה לקרום עור וגידים. הסימנים באו והלכו אולם המטבע האמריקאי נותר נטוע בעקשנות כנגד הערכותי. מנגד, גם מגמת ירידה לא הייתה כאשר התוצאה הסופית התבררה כתהליך דשדוש ארוך ומייגע. עד לפני ימים מספר.
הפרמטרים המרכזיים
1. בגרף הנרות השבועי אפשר לראות שלוש התחתיות הזהות, פחות או יותר סביב רמת 3.68 – 3.70 שקלים לדולר. למעשה, העובדה שהתחתית השנייה נמוכה מעט יותר, מהווה נתון חיובי. פריצות שווא הן אחד מהסימנים היותר מובהקים להיפוך מגמה או לפחות ליצירת תחתית משמעותית. פריצת שווא משמעה, במקרה הזה, חצייה מטה של רמת תמיכה ומיד חזרה מעליה.
2. עוד אפשר לראות על גבי הגרף השבועי את נקודות השיא הזהות המצויות סביב רמה של 3.82 פחות או יותר. שתי נגיעות שהגדירו היטב את יחסם של המוכרים למחירו של הדולר.
3. כל התהליך הזה נמשך פרק זמן של כחצי שנה, פרק זמן מינימאלי כדי שלתהליך דשדוש תהיה משמעות ממשית.
4. לפני ימים מספר נפרץ הרף העליון מעלה כאשר הדולר מגיע במהירות לשיא של 389.50 ונסוג בתהליך טבעי של תיקון.
היעד
בדרך כלל, פריצה מדשדוש, מסמנת יעד מחירים מינימאלי הזהה לעומק הדשדוש. כלומר הדולר מסמן את הרמות של 3.95 – 4 שקלים לפחות. שם גם אפשר למצוא רמות התנגדות משמעותיות. בכל מקרה, כדי להמשיך מעלה על הדולר להחזיק מעמד בכל נסיגה מעל לרמת 3.80 – 3.82. חצייה מטה של רמות אלו תחייב בחינה חוזרת של הנחות העבודה
סיכום
לאחר תקופה מדוכאת משהו חוזר הדולר האמריקאי להרים ראש, היציאה מהדשדוש אמורה לסמן יעד מחירים גבוה יותר מזה בו מצוי הדולר כיום.
גרף דולר שקל שבועי
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.