זכאות עובד זר לפיצויי פיטורים
בפסיקה נקבע, כי די בעצם העובדה שהעובד הזר נאלץ להפסיק את עבודתו ולשוב למולדתו בשל אי חידוש אשרת עבודה כדי לזכותו בתשלום פיצויי פיטורים(*).
כמו כן נקבע בפסיקה, כי יש לראות את העובד הזר כעובד המועסק בהסכם לתקופה קצובה, שכן תקופת העסקתו בישראל נתחמה והוגבלה בזמן. לפיכך, עובד זר אשר סיים את עבודתו עקב תום רישיון העסקתו, דינו כעובד המועסק בחוזה לתקופה קצובה, אשר חוזה העבודה עמו לא חודש, ולכן יהיה זכאי לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 9 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963:
"היה עובד מועבד על פי חוזה לתקופה קצובה והגיעה התקופה לקצה, רואים אותו לעניין חוק זה כאילו פוטר, זולת אם הציע לו המעביד לחדש את החוזה; סירב העובד לחדש את החוזה - רואים אותו, לעניין חוק זה, כאילו התפטר".
לעניין תקופת אשרת העבודה יצוין, כי אזרח זר המבקש לעבוד בישראל חייב לקבל אשרת עבודה מתאימה ממשרד הפנים. החוק בישראל מאפשר בדרך כלל סוג אחד של אשרה: אשרת עבודה מסוג ב-1. אשרת ב-1 תקפה לרוב למשך שנה אחת. ניתן להאריך את האשרה למשך שנה בכל פעם, אך תקופת האשרה המרבית לא תעלה על חמש שנים ושלושה חודשים.
(*) ע"ע 145/07 אוגוסטין גדיק נ' אהרון המל, מיום 9.12.2007; עב 4734/07 דמירטורקאוגלו מחמוט נ' פרידמן חכשורי חברה להנדסה ולבניה בע"מ, מיום 18.04.2010.
המשיבה- מומחית לדיני עבודה. המחלקה המשפטית "כל עובד", חברת חשבים
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן.